Sabeu que és el Link Building?

Link Buildin

El Link Building és una tècnica de SEO Off page molt important en les estratègies de posicionament orgànic d’una web, i consisteix en la generació d’enllaços externs que apuntin cap a les pàgines del nostre site, es tracta que webs rellevants per a la nostra empresa ens traspassin part de l’autoritat del seu lloc mitjançant aquesta enllaços.

Les estratègies de Link Building no busquen tant incrementar la quantitat d’enllaços només, sinó que aquests enllaços siguin també de qualitat, i són considerats com a tal els que provenen de pàgines web amb contingut rellevant (no spam) i que tenen relació amb el nostre sector.

Tècniques de Linkbuilding

Actualment hi ha múltiples tècniques de Link Building, però o totes aquestes tècniques s’han d’aplicar de la mateixa manera, algunes tenen més efectivitat en determinats nínxols o sectors que d’altres.  És molt important destacar que en funció de les modificacions que fa Google en el seu algoritme i les seves polítiques, les tècniques de linkbuilding es veuran afectades, i algunes deixaran de ser vàlides, causant l’efecte contrari: pèrdues de posicions en SEO.

En l’actualitat el que realment es premia és la varietat: aconseguir enllaços de diferents fonts, de diferents IPs, amb ample text variat, i de dominis amb mètriques d’autoritat rellevants. Tècniques antigues com la generació d’enllaços mitjançant comentaris a blocs, granges d’enllaços, links provinents de dominis de baixa qualitat o enllaços comprats poden provocar penalitzacions que de vegades la seva solució té un cost més gran que una estratègia SEO.

Les estratègies SEO requereixen temps, i les tècniques de Link Building més, per la qual cosa hauràs de tenir un pla a mitjà i llarg termini per captar enllaços de manera natural de dominis rellevants que et permetin incrementar l’autoritat de la teva pàgina web (transmissió de link juice). Cal tenir en compte que totes aquelles tècniques de linkbuilding que tinguin una estructura “anòmala” per a Google, o que s’hagin generat en curts períodes de temps poden ser susceptibles de ser considerades artificials i comportar una penalització.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply