Seguim amb Yoast SEO

Yoast SEO

En aquest nou post seguirem amb Yoast SEO, el plugin de wordpress que permet treballar aspectes tècnics i de contingut de posicionament orgànic en una pàgina web; continuarem explicant com configurar-lo, i enllaçant amb el post anterior parlarem de la tercera pestanya:

Social:

A la secció de Social, si tenim marcada l’opció anterior de “Persona” en lloc de “Organització”, hem de marcar les xarxes socials al nostre perfil.  A les diferents finestres de les xarxes socials, podem activar les metadades Open Graph per mostrar una imatge, títol i descripció per defecte quan es comparteixi en aquestes xarxes socials. És recomanat per controlar les mides i poder seleccionar nosaltres la imatge que es mostra.

Eines:

Aquí podem trobar algunes eines potents que inclou Yoast SEO. Pots importar o exportar les dades per utilitzar-les en un altre plugin de seo com ara Rank Math. A l’apartat d’Editor de fitxers podem modificar el fitxer de robots.txt i el fitxer .htaccess. Aquests fitxers no es recomanen modificar-se, a no ser que es tingui molt clar el que s’està fent, ja que pots bloquejar l’accés a la teva pàgina web. En cas de fer-ho, sempre és recomanable fer una còpia de seguretat prèviament.

L’editor massiu ens permet modificar ràpidament títols i descripcions d’entrades i pàgines sense necessitat d’accedir-hi individualment. És molt còmode quan fem una auditoria SEO i necessitem modificar-ne la longitud, per exemple. Optimitzar dades de SEO us permet accelerar i millorar l’estructura de l’enllaç intern. En el cas de tenir molt contingut és probable que trigui uns minuts. Recomanem fer-ho i tenir-ho optimitzat.

Pots configurar el Snippets de cada pàgina i de cada entrada de la teva web, i des d’aquí recomanem fer-ho, ja que encara que pugui semblar molta feina, és important incorporar aquesta tasca com una més, cada vegada que redactem un post o un pàgina de la nostra web, així es podrà preparar la informació per tal que les aranyes de Google la puguin trobar, i indexar.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply