Periscope: La nova aplicació social que està de moda

Periscope és una nova aplicació social que està de moda, que triomfa perquè permet retransmetre la vida en directe, mitjançant vídeos que es graven al moment i que mostren instants reals. Aquesta nova eina ha d’estar associada a un compte de twitter, ja que a partir del gener del 2016 aquesta xarxa social va integrar els vídeos de Periscope en el seu timeline, moment en el que es va començar a popularitzar l’aplicació.

Per aconseguir Periscope cal tenir un smartphone i anar a l’App Store o a Google Play a buscar i a descarregar l’aplicació, que és gratuïta. Un cop ja la tenim al telèfon cal vincular-la a un compte de twitter i a partir d’aquí mostra els contactes de twitter que ja són a Periscope i dona l’opció de seguir-los, i també de rebre notificacions sempre que estiguin actius.

La funcionalitat de l’aplicació és molt senzilla, a la pantalla hi podem veure 4 icones:
– Un televisor que ens mostra les visualitzacions i emissions recents.
– Un mapa que permet veure les emissions que s’estan produint o que s’han fet recentment a prop nostre, i clicar en les que ens interessin.
– Un índex de les retransmissions que es fan al moment ordenades per rellevància (en funció del nombre de seguidors que tingui l’usuari de Periscope i també de si el seguim o no).
– I un menú d’usuari destacats i tendències que permet buscar a determinades persones.


A la part superior dreta hi ha una icona que ens porta al nostre compte i a la nostra configuració personal, per tant és el lloc on podem fer canvis en el perfil i a on podem veure les persones que seguim i les que ens segueixen. A la part inferior hi ha un menú que permet activar la geolocalització, i definir les normes del xat durant l’emissió, és a dir especificar si tothom es pot posar en contacte amb nosaltres o tan sols els seguidors, i activar o desactivar que els vídeos apareguin en el timeline de twitter.

Per començar a emetre vídeos cal clicar la icona “broadcast now”, posar un títol a la gravació i començar a explicar o a mostrar el que es vulgui. Podem fer-ho de forma privada amb els usuaris que escollim o de forma pública i a través de twitter. Els vídeos que gravem tenen un termini de 24 hores per visualitzar-los on-line i després s’esborren.

La veritat és que es veu interesant oi? Doncs a partir d’aquí us convidem a provar aquesta nova aplicació i a experimentar tot el que ens pot oferir.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply