Snapchat, el precedent dels Stories

Snapchat és una aplicació de missatgeria instantània, per això és un dels precedents dels Stories d’Instagram, principalment utilitzada per adolescents (edats compreses entre 13 i 23 anys), que permet als usuaris compartir fotos, vídeos, textos, etc, amb els seus contactes, i controlar el temps durant el qual es podran veure, després desapareixen de la pantalla i són borrats del seu servidor.

Actualment compta amb més de 166 milions d’usuaris, i cada segon es comparteixen més de 8.796 fotos, i els usuaris visualitzen una mitja de més de 6 bilions de vídeos al dia. Probablement és una de les Apps més ràpides a l’hora de fer fotos i compartir-les, i no hi ha tanta obsessió per la perfecció com a Instagram, per això els usuaris comparteixen fotos de forma més impulsiva.

A nivell de marques també pot oferir possibilitats d’utilització estratègica, sempre i quan el nostre públic sigui molt jove, cal tenir en compte que és una xarxa que permet al target diferenciar-se, i reafirmar-se, tenint la convicció que els seus pares o els seus avis no hi són.

El fenomen de la web visual està en alça, i el fet de poder combinar-lo amb una eina exclusivament de missatgeria és interessant perquè està clar que una imatge val més que mil paraules, i actualment és una de les principals vies de comunicació.

Què podem fer a nivell corporatiu amb snapchat:

  • Mostrar un nou producte en primícia
  • Regalar cupons o codis descompte
  • Oferir imatges entre bastidors
  • Publicar ofertes exclusives
  • Organitzar concursos
  • Documentar esdeveniments
  • Fer màrqueting de continguts

Per acabar aquest post és important comentar que tot i que Snapchat continua sent una via interessant per arribar al públic més jove, els Stories d’Instagram s’estan emportant la part més gran del pastís, i tal i com es diu de forma col·loquial, “ho estan petant”.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply