Les solucions de codi propietari en la venda on-line

Les solucions de codi propietari en la venda on-line permeten una major personalització de l’E-commerce, en aquest sentit tenim dues opcions:

1. Desenvolupar nosaltres mateixos a través del nostre departament tècnic (o per una empresa contractada per nosaltres) el programari que volem fer servir a mida de les nostres necessitats.

2. Integrar una solució comercial.

BOTIGA ON-LINE VIIIDesenvolupar el nostre programari pot semblar un bon repte per a qualsevol programador, però si no es té experiència en aquest sentit, segurament acabarà malament. Un comerç electrònic és una eina complexa que requereix molta experiència en programació i també sensibilitat envers les necessitats dels clients i la seva usabilitat (a l’hora de programar la interfície web).

La seva adaptació ha de tenir una bona indexació als cercadors com Google i una capacitat d’adaptació contínua a noves funcionalitats (integració amb xarxes socials, noves formes de pagament, etc.). No és a l’abast de qualsevol i normalment no és la millor opció, per culpa de la inversió inicial necessària i el cost del manteniment evolutiu i correctiu posterior.

En general és millor integrar una solució de comerç electrònic comercial, ja que garantirem un temps de posada en marxa més curt, una inversió inicial més baixa, disposar de les millors pràctiques ja provades a més empreses, i un suport i manteniment correctiu i evolutiu del programari.

En funció de la mida de la nostra empresa i el potencial del nostre projecte, podrem anar a buscar solucions de grans proveïdors de programari com IBM (http://www.01.ibm.com/software/genservers/commerceproductline/) o Oracle (http://www.oracle.com/us/products/applications/commerce/atg/index.html), o de més petites i econòmiques.

 

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply