Control de la privacitat i les dades a Tik Tok

En aquest post parlarem del control de la privacitat i de les dades a Tik Tok, ja que és molt important tenir clars els límits que es poden marcar, tot això es pot gestionar des de l’apartat “ajustaments i privacitat” de la configuració del compte.

Un dels punts més importants és la configuració de la privacitat,  que permet que els perfils siguin públics o privats, i també hi ha una opció que es pot marcar per evitar que ningú pugui trobar aquell compte, així es pot navegar per la xarxa, ser pràcticament invisible, i decidir en cada cas si acceptem que algú segueixi el compte o no.

En aquesta mateixa secció també podem decidir qui i com pot interactuar amb nosaltres, és a dir, podem marcar:

  • Qui pot publicar comentaris
  • Qui pot reaccionar als nostres vídeos
  • Qui pot fer Duos amb el nostre contingut
  • Qui ens pot enviar missatges
  • Si permetem o no la descàrrega dels vídeos
  • Qui pot veure els vídeos que ens han agradat
  • Podem filtrar comentaris
  • I podem bloquejar altres perfils que hagin tingut un comportament inadequat

Un altre punt interessant és que podem decidir si volem veure o no publicitat, i personalitzar del tipus que desitgem visualitzar; de manera similar podem descarregar totes les dades que Tik Tok tingui sobre nosaltres, i decidir si permetem que s’usin o no per saber les nostres preferències i enviar-nos publicitat que ens pugui interessar.

Una altra possibilitat que ens ofereix Tik Tok és la de poder marcar a determinats continguts que no ens interessen, clicant “No m’agrada”, així no ens els mostrarà i tampoc d’altres que siguin similars.

Podem posar més límits a través d’una opció que es diu “desintoxicació digital”, per gestionar el temps d’ús de l’aplicació al dia, caldrà fer-ho establint una contrasenya, de manera que quan es sobrepassi aquell límit de temps, la xarxa ens demanarà una contrasenya per continuar navegant, aquesta canviarà cada 30 dies.

Si volem estalviar dades de navegació també ho podem fer a través de l’opció “estalvi de dades”, si l’activem veurem els vídeos amb una mica menys de qualitat, perquè ocupin menys espai i consumeixin menys dades, aquesta visualització canviarà automàticament a màxima qualitat quan hi hagi xarxa wifi.

També podem limitar el tipus de notificacions que volem rebre, el contingut a determinats idiomes que especifiquem, controlar els comentaris afegint filtres d’spam i paraules clau, i també des de quins dispositius es pot entrar a la xarxa per evitar hackers.

Aquestes són tan sol algunes de les opcions de seguretat i privacitat que hi ha, la nostra recomanació seria mirar-ho bé i decidir com configurem el nostre perfil de Tik Tok.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply