Com configurar els anuncis d’Instagram?

El primer que cal tenir en compte per configurar els anuncis d’Instagram, és que cal tenir connectat el teu compte a una pàgina de Facebook per a empreses, així es pot accedir a l’Administrador d’anuncis de Facebook, i allà es poden crear anuncis que es mostrin tant a Facebook com a Instagram.

Quan els comptes estiguin connectats, caldrà decidir si es crearan els anuncis amb el procés de creació guiada o de creació ràpida. Si és la primera vegada que crees un anunci, et recomanem el procés de creació guiada, ja que t’ajudarà durant tot el procés. En canvi el procés de creació ràpida està dissenyat per als professionals del màrqueting que estan una mica més familiaritzats amb el procés de creació d’anuncis.

Si ja s’ha dut a terme una campanya de publicitat en Facebook, crear-ne una a Instagram serà fàcil, ja que es generen a través de el mateix sistema que ja coneixes. Si mai abans ho has fet, l’Administrador d’anuncis pot resultar molt útil. Només has de seguir els passos que es detallen a continuació:

 • Pas 1: determina l’objectiu.
 • Pas 2: identifica l’audiència.
 • Pas 3: selecciona la ubicació de l’anunci.
 • Pas 4: estableix el pressupost i programa l’anunci.
 • Pas 5: crea els anuncis.

Quan es tracta de determinar l’objectiu, els anuncis d’Instagram et permeten triar entre aquestes opcions:

 • Reconeixement de marca
 • Abast
 • trànsit
 • Instal·lació d’aplicacions
 • Interacció (només per a les publicacions)
 • visualitzacions de vídeos
 • conversions.

Si no saps quin triar, utilitza aquest recurs per alinear els objectius de la teva empresa amb els de l’anunci.

L’Administrador d’anuncis et permet personalitzar l’audiència segons l’edat, el gènere, la ubicació i els interessos, entre d’altres. Hi ha disponible un gràfic indicador de la mida de l’audiència que t’ajudarà a limitar-la. La millor manera d’identificar l’audiència correcta és provar, provar i provar. Pots guardar la configuració de l’audiència al teu perfil per utilitzar-la en futurs anuncis una vegada que trobis l’opció adequada.

El pas de selecció d’ubicació de l’anunci consisteix a decidir si vols que l’anunci es publiqui només a Instagram (o també en
Facebook), i si les històries o només en les novetats, això dependrà en gran mesura dels objectius de la campanya, així com també del contingut que pretens compartir.

Ara, un pas més complicat: pressupostar i programar. Aquí, pots triar entre un pressupost diari, amb el qual tindràs un límit màxim diari de despeses, o un pressupost específic, per a anuncis amb una durada determinada. Tots els aspectes de l’anunci es poden adaptar a les teves expectatives, fins i tot pots triar quan vols que es mostri. L’escala d’abast diari estimat t’ajudarà a ajustar les teves estratègies d’optimització i ofertes a mesura que avances.

Assegura’t de tenir el format adequat en ment al dissenyar l’anunci, inclosos el títol i la descripció, tria un URL de destinació i assegura’t de revisar la vista prèvia i, després, confirma l’anunci.

Mesura dels resultats i analítiques

Aquesta és la part més important de la campanya de publicitat: analitzar els resultats per a realitzar canvis en futures campanyes a Instagram, si és necessari. El procés d’analitzar el rendiment és el mateix que per als anuncis de Facebook. Només obre l’Administrador d’anuncis de Facebook i trobaràs els resultats. Les diferents audiències, els formats, la creativitat i la redacció afectaran el rendiment dels anuncis, així que no tinguis por de provar fins a trobar el anunci òptim. Provar és fonamental!!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply