Comencem a utilitzar Zoom per fer reunions

Continuant amb aquesta sèrie de posts que estem fent per explicar diferents sistemes per fer vídeo trucades, en el d’avui explicarem com començar a utilitzar Zoom per fer reunions, i aprofundirem una mica més en aquesta plataforma tan interessant i complerta.

El primer que caldrà fer com en qualsevol lloc online és crear un compte de Zoom amb un correu electrònic i una contrasenya, i verificar l’enllaç que el mateix sistema ens enviarà a l’email que hem posat, a partir d’aquí ja podem començar a configurar el compte amb les nostres dades i preferències. En un principi es pot començar amb un compte gratuït, que tindrà algunes limitacions com per exemple reunions de tan sols 40 minuts, però per iniciar-nos en aquesta plataforma és una bona opció.

Un cop fets aquests primers passos podem començar a preparar reunions, sigui de forma directa “Ser amfitrió d’una reunió”, o bé programar-ne una per una data concreta; en tots dos casos podrem configurar aquella reunió amb bastants ajustaments, tant per nosaltres com a amfitrions, com pels convidats, es poden escollir opcions com si es vol la càmara i l’àudio engegats, o si tan sols es vol compartir pantalla, o com es vol que entrin els participants.

programar reunió zoom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És important saber que per començar una reunió caldrà que ens baixem l’aplicació al PC, que deixem que s’instal·li i s’executi i després ja podrem començar a reunir-nos a través d’aquesta.

La interfície de Zoom en una reunió és bastant senzilla i intuïtiva, i en tot moment podem ajustar elements com  la vista de galeria, que és la manera en la que es visualitzen els participants de la reunió. La pantalla es divideix en un màxim de 49 (7 x 7) quadres en els quals es veu a cada persona si té la càmera web encesa, i si no, es veu un requadre gris amb el seu nom. L’opció vista del parlant permet veure tan sols al que intervé o a la seva pantalla, en cas que faci servir l’opció “compartir pantalla”, i a la part superior es veuran alguns participants en uns requadres petits.

En una reunió amb Zoom també hi haurà sempre la possibilitat d’ajustar el micròfon, que serveix per encendre i apagar l’àudio, i per poder escollir el micro que vols utilitzar, configurar-lo al teu gust; també el vídeo, que es pot encendre i apagar quan es vulgui i escollir la càmera web que es prefereixi i poder establir tots els paràmetres desitjats.

Durant tota la reunió es poden veure tots els participants, i si tenen o no l’àudio i el vídeo activats, tot que sent l’amfitrió, es poden activar i desactivar segona conveniència, i també es poden  convidar a altres persones a participar-hi, sigui a través de la URL, de la ID de la reunió o pel seu correu electrònic.

Al llarg de la reunió es pot compartir la pantalla del teu dispositiu, sigui PC, o també la de la tablet o l’smatphone, i es pot activar una pissarra virtual, amb moltes possibilitats gràfiques per reforçar les explicacions. També es pot xatejar amb la resta de participants, i l’amfitrió pot triar si els membres poden comunicar-se entre ells o si totes les converses són visibles per la resta d’usuaris.

En cas que durant la reunió fem clic a “canviar a pantalla complerta“, ens centrarem més en la persona que parla, i la seva pantalla o en la resta d’usuaris, però la resta de funcions com el xat i la visualització dels participants, s’obriran en una finestra emergent i no en una de lateral.

Una altra opció molt interessant és que es pot gravar la sessió, i pausar-la i reprendre-la, o parar-la del tot quan es vulgui, per fer això és important avisar a tots els integrants de la reunió, i si després es vol penjar en algun altre lloc, tenir el seu consentiment per fer-ho. I quan evidentment quan s’hagi acabat hi ha el botó que permet finalitzar la reunió i donar-la per acabada.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply