Existeix la landing page perfecta?

Si partim de la base que en aquesta vida no hi ha res perfecte, la resposta és no, però en aquest post podem explicar com intentar crear una landing page gairebé perfecta!

La landing page perfecta
La landing page perfecta

En primer lloc el títol ha de captar l’atenció per aconseguir que l’usuari segueixi llegint la resta de continguts; en segon lloc ha de tenir un equilibri entre la proporció de l’imatge, que hauria de ser atraient i amb presència de persones ja que això atreu l’índex de conversions, i el text.

El formulari de contacte ha d’estar situat a la part superior de la pàgina i ha de contenir només els camps imprescindibles, tan sols les que necessitem pels nostres objectius, i és molt recomanable que estigui en tots els apartats de la web.

El formulari de contacte també hauria d’incorporar un “call to action” (crida a l’acció), i si enlloc del botó envair fem servir frases com “compra ara” o “clica aquí” molt millor.

En les landing page de botigues on-line també cal inspirar confiança des del disseny a l’estructura de la pàgina; és important una bona descripció destacant les característiques principals del producte, ressaltant arguments de comprar amb textos concisos.

El testimonis de clients juguen un paper molt important i per això és bo incorporar un apartat d’opinions de clients satisfets, i si a més hi ha una fotografia ja és fantàstic.

I per descomptat el procés de compra ha de ser senzill i segur, com menys passos s’hagin de realitzar millor per l’augment del volum de vendes, és positiu incloure també certificats de confiança i seguretat a la web.

Finalment comentarem els tres errors més freqüents a les landing page per evitar-los i poder aconseguir aquesta “perfecció” desitjada:

1.- Existència de punts de fuga, és a dir elements a la pàgina que distreguin l’atenció o que desviïn els clics cap a una altra banda, com pot ser el cas dels enllaços a les xarxes socials.

2.- Disseny amb un “call to action” poc clar o gràficament poc atractiu.

3.- Poca relació entre disseny i contingut de la landing page amb l’anunci origen del clic.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply