2020 Delivered to Associació de Botiguers de Manlleu (MAB)

Taller Instagram onlineEl passat mes de maig, vam fer una altra edició del nostre taller d’Instagram, però en aquest cas online, a través Zoom, i per alguns comerços de l’Associació de Botiguers de Manlleu (MAB). Es tracta d’un curs intensiu, en el que adaptem el número d’hores al nivell i a les necessitats del negocis, en aquest cas va ser de 4,5 hores, perquè ja hi havia un coneixement previ, i vam anar directament a explicar aspectes més avançats d’Instagram.

Sempre que fem un curs comencem explicant la gran importància de la part estratègica, perquè abans de començar a crear o a implementar qualsevol eina de marketing i comunicació cal estratègia, i això ho fem extensiu també en el cas d’Instagram. també donem molta importància a l’estratègia de creació de continguts, ja que no n’hi ha prou obrint un instagram i posant unes fotos de tant, o ofertes i promocions, és una eina de comunicació i és important donar-li contingut, explicar coses del sector empresarial en el que estiguem a la nostra audiència, coses que puguin despertar el seu interès i crear un nexe d’unió entre ells i la marca.

En aquest curs en concret els comerciants de Manlleu tenien molt interès en Instagram shopping, una de les gran novetats que va portar el 2019, i que es tracta d’un sistema per poder vendre dins del mateix instragram, dins del marc de l’anomenat Social Selling, venda a través de les xarxes socials.

L’Instagram Shopping permet:

1.- Vendre directament i gatuïtament a través d’Instagram. També es pot sincronitzar amb la botiga online que es tingui.

2.- Sistema molt senzill. I facilitat d’ús.

3.- Els compradors confien en la plataforma.

Durant el curs vam explicar com instal·lar-lo i configurar-lo:

1.- Tenir perfil d’empresa.

2.- Tan sols es poden vendre productes físics que compleixin totes les normatives i polítiques de comerç.

3.- Cal que el perfil d’Instagram estigui associat a la Pàgina de facebook.

4.- Cal crear un catàleg de productes al Business Manager de Facebook.

5.- Cal connectar el catàleg del Business Manager al compte d’Instagram Shopping.

6.- Cal que ens aprobin l’ús d’Instagram Shopping, després cal anar a configuració i buscar l’opció “Compres”, després podrem seleccionar el catàleg de productes.

7.- Per etiquetar productes en una foto tan sols caldrà penjar la foto, tocar sobre el producte, buscar el producte al catàleg i associar-lo.

També vam parlar de diverses apps que es poden tenir instal·lades al mòbil, com boomerang, layotu, quick, primsa, faceApp, Instaseize, etc,  i que permeten crear contingut gràfic original i divertit, amb diferents formats.

La veritat és que va ser tot un plaer fer aquest curs per l’Associació de Comerciants del nostre propi poble: Manlleu!