2019 Delivered to Associació de Comerciants de Moià

Durant els últims 4 dijous hem estat impartint un taller de pràctic d’Instagram per l’Associació de comerciants de Moià. El curs, que ha tingut una durada total de 8 hores, ha estat essencialment pràctic, i dissenyat a mida, per poder explicar el gran potencial que té pels comerços aquesta xarxa social centrada en el gran poder de la fotografia, les imatges i el vídeo.

Durant 4 sessions de dues hores, hem explicat als 9 alumnes, propietaris d’alguns comerços de Moià, com és i com planificar una estratègia a Instagram, quins són els millors usos i les apps més interessants per treballar aquesta xarxa social, i també com analitzar Instagram.

El taller ha estat principalment pràctic, ja que els comerciants tenien molt interès en aprendre com utilitzar estratègicament Instagram per poder aconseguir una sèrie d’objectius molt concrets com:

 1. El desenvolupament del canal de comunicació digital per tal d’establir relacions de fidelització i de feedback amb els clients i els potencials.
 2. Potenciar l’experiència del consumidor entorn a la marca i al negoci a través de les xarxes socials i els mitjans de comunicació socials.
 3. Optimitzar la notorietat de l’empresa complementant l’activitat comercial i de marketing amb l’ús del canal digital.
 4. Fomentar la socialització i la interacció amb els públics objectius.
 5. Escoltar el què diuen els consumidors a la xarxa sobre el negoci i per tant dissenyar eines que permetin mantenir-hi un diàleg i així afavorir l’intercanvi d’opinions.
 6. Idear un nou enfocament centrat en les persones a través de la creació de continguts a la xarxa sobre el sector, la marca, i el producte, que permeti compartir i generar experiències.
 7. Promoure l’experiència de consum del target traient partit del fet que les xarxes socials promouen experiències visuals i auditives a través d’internet i generen continguts atractius a la xarxa.
 8. Establir una relació de confiança i proximitat amb els consumidors creant una comunitat que englobi tant al negoci com al públic.
 9. Arribar a aconseguir que els clients s’interessin per l’empresa, guanyar-los, enlloc d’haver d’anar-los a buscar a través dels mitjans tradicionals.
 10. Establir un flux de diàleg constant entre els consumidors i nosaltres per tal que percebin el projecte com quelcom proper a ells.
 11. Conèixer de primera mà el què opinen els consumidors a la xarxa.
 12. Promoure la difusió de la marca a través del boca-orella com a canal complementari a la publicitat tradicional.
 13. Aconseguir que els consumidors també interactuïn entre ells i amb l’empresa a través dels mitjans socials i digitals, i promoure especialment la conversa amb els clients i potencials.

Ha estat un curs molt interessant, amb un alt grau de participació i d’implicació per part de tots els comerciants del Moianès que han assistit, esperem que l’aprofitin al màxim i que treguin tot el partit possible a les seves marques a Instagram!

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.