Quan són útils les campanyes de Google Ads Shopping?

Les campanyes de Google Ads Shopping són una solució totalment pensada per a comerços, especialment si són on-line; si tens una botiga, pots utilitzar aquestes campanyes per promocionar el teu inventari local i sobretot en línia, augmentar el trànsit al teu e-commerce, o a la teva botiga física i aconseguir més clients.

Tal i com hem explicat al post anterior, per utilitzar els anuncis de Shopping, cal enviar les dades dels productes a través de Google Merchant Center i crear una campanya a Google Ads. Aquests anuncis tenen un format diferent de l’estàndard, ja que són més visuals i inclouen informació addicional respecte dels anuncis de text: foto del producte, títol, preu, nom de la botiga...

Els anuncis de Shopping de Google Ads també funcionen de manera diferent als clàssics anuncis de cerca i de text, ja que el que determina com i quan es mostren els vostres anuncis no són les paraules clau, sinó les dades de productes; es gestionen mitjançant campanyes de Shopping, especialment dissenyades per promocionar fàcilment el vostre inventari de productes de Google Merchant Center a Google Ads.

Com passa amb altres formats de Google Ads, els anuncis de Shopping participen a les subhastes i es cobren mitjançant un model de cost per clic (CPC). Només pagaràs quan un usuari faci clic a un anunci que dirigeixi a la pàgina de destinació del teu lloc web o a la pàgina allotjada a Google corresponent al teu inventari.

Els anuncis poden aparèixer a diferents ubicacions:

A la cerca de Google, al costat dels resultats de la cerca i Google Imatges, però separats dels anuncis de text. Tingues en compte que poden aparèixer anuncis de text i de Shopping a la mateixa cerca, ja que la intenció de Google és que els usuaris puguin veure tots els productes que s’ajusten a la cerca.

La pestanya Shopping de la cerca de Google.

La xarxa de display de Google, que inclou Youtube, Gmail i Google Discover.

Els llocs web de partners de cerca de Google, sempre que hàgiu configurat la campanya per incloure aquesta ubicació.
A més, a les dues primeres ubicacions (la pestanya Shopping i la cerca) també es poden mostrar fitxes de producte gratuïtes.

Avantatges dels anuncis de Shopping a Google Ads

Millors oportunitats de venda: aquests anuncis us permeten presentar directament la informació sobre els vostres productes per ajudar els clients potencials a prendre decisions fonamentades. En estar millor informats, és més probable que els usuaris acabin comprant al vostre lloc.

Més presència: quan un usuari fa una cerca a Google, és possible que es mostrin diversos dels teus anuncis de Shopping o fins i tot que es mostri un anunci de text i un de Shopping alhora. Això genera més visibilitat i multiplica les probabilitats de generar conversions.

– Més facilitat per gestionar campanyes per a botigues: els anuncis de Shopping es basen directament en la informació que heu introduït sobre els vostres productes. Pots explorar el teu inventari de productes directament a Google Ads i crear grups de productes per als articles pels quals vols licitar.

– Més informació sobre les teves campanyes: pots consultar el rendiment dels teus productes amb el nivell de detall que prefereixis, així com utilitzar les dades comparatives per veure estadístiques de la competència. Les dades de quota d’impressions i l’eina Simulador de licitacions us ajuden a detectar noves oportunitats.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply