Més SEO: Mircoformats, Schema.org, Open graph i Twitter card

Efectivament Més SEO en aquest post, com que aquest tema és molt extens, anem a continuar explicant els significat dels principals conceptes que apareixen en les auditories tècniques.

  • Microformats: es tracta de codis (descriuen un tipus concret d’informació)  que afegeixen informació semàntica a una pàgina web, que es preveu que pot ser interessant pels clients i pels navegants que busquin informació sobre el contingut de la web. A vegades també poden ser denominats etiquetes, i la seva funció és donar la possibilitat d’afegir certs camps d’informació o dades més específiques als continguts de qualsevol pàgina, perquè tingui un sentit més específic i semàntic.

 

  • Els microformats permeten millorar l’experiència del client que accedeixi a la pàgina web, i asseguren que la informació que hi trobi sigui de qualitat i rellevant per la seva busca. Cada vegada n’hi ha més, i per tant les pàgines que els utilitzen poden oferir molta més informació i això enriqueix la navegació dels usuaris, i ajuden moltíssim a millorar el posicionament orgànic de la web que els utilitzi.

 

  • Schema.org: es tracta d’un projecte comú de Google, Yahoo i Bing, que es van unir per crear un llenguatge d’etiquetat universal dels continguts web, és un conjunt d’etiquetes HTML que s’usen per descriure el contingut del site per tal que els buscadors i les seves aranyes puguin indexar-lo, classificar-lo i mostrar-lo en els busques, i així millorar l’experiència de navegació dels usuaris i evidentment el posicionament orgànic de les pàgines web. Amb els Schema.org podem afegir atributs i informació en els resultats de busca, ja que etiquetem amb informació extra el nostre contingut; un dels exemples més coneguts són les opinions o característiques específiques d’un producte com un llibre o una pel·lícula de cine.

 

  • Open Graph: és un protocol que permet que qualsevol pàgina web es converteixi en un objecte ric a nivell de text i imatge dins d’una xarxa social, de manera que es podran oferir els articles del blog en format enriquit (amb imatge, text, icones, etc) a les xarxes socials. Això ajuda a millorar la viralitat dels continguts, ja que pot permetre fer:
    • Mostrar un contingut enriquit (text + imatge) en totes les xarxes socials de forma automàtica
    • Aconseguir que quan algú cliqui al botó de compartir la pàgina web, automàticament els aparegui el tweet o publicació auto completada amb la imatge i text que haguem indicat.

 

  • Twitter Card: són tweets enriquits que destaquen pel seu contingut, i permeten afegir més informació en la seva pre visualització, com una imatge, el títol, el resum i l’autor. Amb això s’aconsegueixen publicacions molt més visuals i interactives.

En el següent post explicarem què significa Mobile compilance, AMP i Meta viewport, més concepte que és important entendre per poder interpretar aquesta primera auditoria SEO.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply