Linkedin, la xarxa social més formal i professional

No hi ha cap mena de dubte que Linkedin és la xarxa social més formal i professional, i per tant és la més òptima per les empreses, és un lloc adequat per mantenir o ampliar contactes professionals, per poder mostrat el CV online, o per seleccionar personal. És una plataforma en la que es comparteix informació relacionada amb el sector professional en el que es pertany.

A part de perfils personals, Linkedin permet la creació de pàgines d’empresa, que són un aparador on posicionar la marca, amb la possibilitat de vincular-se amb treballadors actuals i antics, i també com a base per fer publicitat. La qual podem fer amb contingut patrocinat i publicitat directa, amb CPC o impressions, i amb formats que incloguin text, imatge + text, o vídeo + text.

Per fer publicitat és molt interessant utilitzar la segmentació avançada, amb criteris lògics per contingut i efecte en l’abast. Serà molt important controlar el canvi en el volum de l’audiència objectiu, ja que si per exemple es limita la dimensió d’empresa i l’audiència minva un 3%, però el CPC s’incrementa un 30%, probablement sigui més eficient mantenir l’audiència menys específica.

Aquesta xarxa social ha evolucionat oferint solucions de marketing i publicitat, que poden arribar a una base de més de 433 milions de professionals, és un canal molt òptim per la comunicació B2B. Els usuaris formen noves relacions i això la fa ideal des d’un punt de vista de Marketing. Resulta molt efectiu aconseguir leads amb contingut reservat, però tenint en compte que s’ha de renovar amb una freqüència d’unes 6 setmanes, per limitar l’efecte d’interferència.

També és molt interessant la funcionalitat de atenció a l’usuari de mòbil, ja que més d’un 50% del tràfic prové de mòbils, doncs afavoreix les impressions desavantatge per contingut reservat, i hi ha la possibilitat de % de rebot superior respecte als PC’s.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply