Que més podem fer amb l’aplicació Zoom?

aplicació Zoom

Realment l’aplicació Zoom per fer videoconferències és molt complerta i ens ofereix moltes possibilitat, tant a nivell de configuració, com també quan estem en una classe o reunió online en la que podrem controlar aspectes com:

 • Gestió dels participants: Es pot veure el llistat de participants i quin és l’estat del micròfon i la càmera de cada participant, des d’habilitar i deshabilitar l’àudio i el vídeo fins a fer hoste a algun d’ells i possibilitar que també pugui conduir i cotnrolar la reunió.
  • També es pot mostrar permanentment el vídeo d’algú perquè intervingui, xatejar-hi o expulsar-lo de la reunió.
  • En cas d’entrar en una reunió com a convidat també es pot “alçar la mà” per demanar el torn de paraula.
  • Amb el xat es pot interaccionar amb la resta de participants des d’aquesta icona, enviar missatges a tot el grup o a persones concretes, des de la icona dels tres punts podràs guardar les converses generades.
  • Enviar invitacions: Un cop iniciada la reunió es poden enviar invitacions perquè altres persones s’uneixin a la reunió.

 • Fons virtual: Permet posar una imatge digital darrere  nostre, no cal que utilitzis un croma per a això, però sí que és recomanable que el que hi hagi darrere sigui d’un color uniforme, com una paret.
  • Després de fer això, et pot triar entre una sèrie de fons integrats, com una escena de la platja, una vista de l’emblemàtic pont Golden Gate de San Francisco o fins i tot una aurora boreal. Una vista prèvia en viu mostrarà com et veuràs enfront de el fons.
  • Per escollir el propi fons personalitzat, cal fer clic a la icona “+” al costat de Triar fons virtual, l’opció permetrà carregar el propi vídeo o foto personalitzada per utilitzar com a fons virtual.
 • Pissarra virtual: A part de la funció de “compartir pantalla” de la que disposen gairebé tots els sistemes per fer videoconferències, a Zoom hi ha la “pissarra virtual” una opció molt interessant en la que apareix una pissarra blanca amb eines d’anotació que et permetran dibuixar i planificar idees i projectes amb col·laboradors. Si s’està col·laborant en un projecte, també es pot utilitzar aquesta pissarra digital per treballar junts.
  • Guardar les sessions de pissarra: es poden guardar com imatges separades o compilar-se en un sol PDF. En el control de la pissarra, cal pressionar el botó “Desa” i es podrà triar el format que es vulguis, o posar una adreça de correu electrònic per compartir la pissarra guardada.

 

 • Compartir múltiples pantalles: si s’és amfitrió d’una reunió i es fa servir l’aplicació d’escriptori de Zoom, es pot permetre que múltiples participants comparteixin simultàniament les seves pantalles durant una reunió. Això pot ser útil si, per exemple, es vol comparar documents en temps real o un altre tipus de materials que els participants tinguin emmagatzemats en els seus ordinadors.
  • L’anfitrió o qualsevol usuari pot fer clic a la icona Comparteix pantalla per començar. Encara que ja hi hagi una altra persona mostrant la seva pantalla, un altre participant pot començar a compartir.
  • Segons la configuració de l’aplicació, els participants veuran les dues pantalles compartides més recentment (si usen dos monitors) o la pantalla compartida més recentment (si usen només un). De totes maneres, si s’escull l’opció “Veure opcions” es podrà canviar de pantalla.

La setmana que ve continuarem amb aquesta sèrie de posts sobre Zoom i explicarem com funcionen les sales de reunions per a grups petits!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply