Com continuem configurant un bloc / web amb wordpress?

Seguint amb la sèrie de posts dedicats a wordpress i a la creació de plataformes amb aquest sistema, anem a continuar explicant els passos a seguir:

Enllaços permanents:  Aquest apartat és un dels més importants pel SEO de la plataforma. A “Ajustaments comuns” hi ha vàries opcions que són molt intuïtives, però si el wordpress funcionarà com a web és important seleccionar “nom entrada” per tal de poder personalitzar les URL’´s més endavant. En el camp en blanc “Estructura personalitzada” apareix /%postname%/ i és així com cal deixar-lo.

enllaços

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Usuaris: En aquest apartat es podran canviar totes les dades que tinguem com a usuaris del bloc. La única cosa que no es pot canviar és el “Nom d’usuari” per seguretat. Si es vol utilitzar un altre nom caldrà crear un usuari nou. Si es vol fer cal clicar a “Afegir nou”, i a la següent finestra apareixeran les següents dades:

usuaris

Nom usuari: És el nom amb el que ingressarem en el panell d’administració de wordpress.

Correu electrònic: Si es vol usar el mateix compte de correu que té l’usuari actual caldrà canviar-la primer per una de falsa a l’usuari actual, ja que wordpress no permet correus iguals per diferents usuaris. El compte que s’utilitzi com a usuari serà la que utilitzi wordpress per notificar qualsevol informació del bloc o per recuperar la contrasenya en cas d’haver-la oblidat.

-També existeix una aplicació anomenada “Gravatar” que assigna una foto nostra en els comentaris mitjançant correu electrònic. Si ja tenim compte de gravatar es pot utilitzar el correu electrònic que es va usar en aquesta aplicació en el nostre usuari de wordpress.

Contrasenya: És important que sigui segura, i cal escriure-la 2 vegades.

Perfil: Selecciona “Administrador” per administrar la pàgina o el bloc amb aquest nou compte. Clicar a “afegir usuari nou”.

-Un cop haguem acabat, tanquem la sessió i entrem de nou amb les credencials del nou usuari creat. Tornem a anar a “usuaris” i a l’antic usuari tindrem les opcions “editar” i “borrar”, cal fer clic a borrar i a la següent finestra seleccionem “atribuir totes les entrades a:” i del desplegable cal escollir el nom d’usuari que acabem de crear. Clic a “confirmar borrat”. I ara totes les pàgines i articles del bloc han estat assignats al nou usuari.

En el nou usuari que hem creat fem clic a editar i anem a veure com modificar-lo:

  • Si has escrit el teu “nom” i “cognoms”, en el paràmetre “mostrar aquest nom públicament”, podràs escollir com vols que wordpress mostri la teva identificació en els articles (un exemple és quan a sota del post es veu “escrit per”)
  • Web: Si poses l’enllaç d’una altra pàgina web el que passarà és que quan responguis als comentaris dels usuaris, el teu nom tingui un enllaç a la URL que s’ha col·locat anteriorment. És millor deixar-ho buit per evitar l’excés d’enllaços per pàgina que recomana google que és un màxim de 100.
  • A l’apartat “informació biogràfica” es pot escriure quelcom sobre nosaltres. Si es deixa en blanc no passa res, però si s’escriu quelcom, al final de cada post, apareixerà una foto nostra (si utilitzem gravatar) i la informació que s’hi hagi escrit. Si no s’utilitza gravatar wordpress assignarà una imatge per defecte.
  • Contrasenya: Es por canviar la contrasenya si es vol, i en cas de no fer-ho mantindrà la que hi hagi posada.
Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply