Com ho podem fer per convertir les visites de la web en clients?

Per atraure visites al nostre web i convertir-les en clients, cal primer que tinguem en compte la piràmide de conversió de visites a clients i els processos d’aquesta conversió:

  • Visites
  • Contactes
  • Clients
  • Fidelitzats

captació visites webProcés 1: Captació de visites
Consisteix a atreure visites qualificades al nostre web. Les visites qualificades són aquelles que procedeixen d’usuaris que són públic objectiu del nostre producte. Per tant, el primer que hem de fer és pensar qui és el nostre públic objectiu, quin nivell sociodemogràfic té, on el trobarem a Internet i quines són les seves necessitats. Quan sapiguem tot això, podem començar a formular accions dirigides a captar visites.

 

 

 

visita en contacte comercialProcés 2: Conversió de la visita en contacte comercial
Si el nostre web no és de comerç electrònic, segurament només arribarem fins aquí. En aquesta fase, el nostre objectiu serà aconseguir contactes comercials (nom i adreça electrònica d’algú interessat en el nostre producte). Si disposem d’un comerç electrònic també ens interessarà aconseguir aquests contactes, perquè els podrem subscriure al nostre butlletí o bé llançar ofertes per tal de convertir-los en els nostres clients.

 

 

contacte en clientProcés 3: Conversió del contacte comercial en client
En aquest cas, la conversió pot procedir directament d’una visita que es converteix en client; o bé pot passar abans per l’estadi de contacte comercial i després es pot transformar en client. En aquest cas, no ens importa tant el procés com el fet que finalment s’acabi convertint en client.

 

 

 

 

fidelització clientProcés 4: Fidelització i desenvolupament del client
Un cop ja s’ha aconseguit un client, és important no perdre’l i, a més, desenvolupar-lo com a client. Recordem que és tres vegades més barat desenvolupar un client que no pas aconseguir-ne un de nou. Per tant, cal concedir un tracte especial i personalitzat als clients fidels per generar repetició de compra.

 

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply