Coneixeu Yoast SEO?

Yoast SEO

Yoast SEO és un plugin de WordPress amb què podem analitzar diferents configuracions i ens guia per millorar el posicionament de la nostra pàgina web. Aquest plugin és UN GRAN aliat a l’hora de posicionar UNA web, ja que ajuda a optimitzar el contingut perquè Google i els usuaris entenguin el valor que té.

Amb aqueta extensió es poden treballar diferents aspectes del SEO On page: des de la densitat de paraules clau, etiquetes, imatges enllaçades,  etc.,també té en compte l’experiència d’usuari: facilitat de lectura, veu passiva, longitud de paràgrafs. Aquest senzill semàfor et permet controlar la qualitat dels textos i és una guia excel·lent de bones pràctiques.

Aquest plugin té 2 versions, una gratuïta amb què podem configurar moltes qüestions bàsiques i una altra opció Premium que, depenent del tipus i mida del lloc web el que el tinguem instal·lat, varia des dels 89€ fins als 890€ aproximadament.

1r Versió gratuïta de Yoast SEO té grans opcions per guiar-nos a l’optimització SEO de les nostres pàgines o post del bloc:

 • Optimització de paraules clau (1 a la versió gratuïta): Podem introduir una frase clau objectiu perquè ens indiqui el nivell d’optimització amb les diferents comprovacions com la densitat de frase clau, la longitud de la meta descripció, sí que inclou la frase clau al subtítol, etc.
 • Disponibilitat en diferents idiomes: Espanyol, anglès, alemany, francès, rus, italià…
 • Schema.org: Digues a Google exactament de què tracta la teva pàgina web (schema.org).
 • Indexació: Configura les pàgines que cal indexar i quines no.
 • De manera visual podem configurar aquelles pàgines que volem que es mostrin a Google i quines no, com poden ser: les entrades, pàgines, categories, etiquetes… etc.
 • Mantenir les entrades actualitzades: Podem configurar un avís per a aquelles entrades amb més de 6 mesos.
 • Veure la vista prèvia de la teva pàgina a Google: Podem previsualitzar tant per a mòbil com per a escriptori la visualització dels diferents tipus de contingut.
 • Verificació de llegibilitat: Es comprova si el text és fàcil de llegir, si la veu és activa o passiva, si hi ha diferents frases consecutives al text, la distribució de subtítols, que la longitud dels paràgrafs sigui correcta igual que amb les frases i les paraules de transició.
 • Molltes de pa o Breadcrumbs: Inserir les molles de pa o breadcrumbs. Per a webs amb grans paginacions i subnivells és interessant activar aquesta opció i també podrem configurar com es visualitza de manera fàcil i ràpida.
 • Contingut duplicat: Gràcies a aquest connector el contingut duplicat no serà un problema.
 • Marcar els enllaços com No-Follow o Sponsored: A l’hora d’afegir enllaços a les nostres entrades o pàgines, podem seleccionar de manera ràpida el tipus.
 • Integració amb editors: Integració amb editor de blocs i editor clàssic.
 • Configuració del fitxer robots.txt: Encara que no és recomanable fer-ho sense una còpia de seguretat prèviament, és possible modificar els fitxers robots.txt i .htaccess des de les opcions del plugin.
 • Configuració dels mapes de lloc o sitemap: Podem generar el sitemap directament amb el plugin, així de senzill.

I tot això tan sols amb la part gratuïta, per tant queda clar que aquest plugin és un imprescindible per treballar el posicionament orgànic de la teva web!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply