Perquè utilitzar Google Search Console pel SEO?

En aquest post explicarem perquè utilitzar Google Search Console pel SEO, ja que aprendre a treure el màxim partit d’aquesta eina completament gratuïta de Google, pot ajudar-te de manera considerable amb el posicionament orgànic de la teva pàgina web.

Anem a enumerar els seus principals beneficis:

  • Seguiment del trànsit mòbil: els dispositius mòbils han guanyat terreny. Aquesta és una de les raons per les quals el Webmaster Tools els té molt presents dedicant un especial espai a l’optimització mòbil mitjançant l’eina de “usabilitat mòbil”.
  • Comparativa CTR entre URL: un dels indicadors més importants dins de la millora del posicionament SEO d’un lloc web. Gràcies a aquest apartat podrem conèixer el CTR de cada URL per detectar aquelles pàgines o landings que necessiten millores.
  • Paraules clau: la localització d’aquelles keywords que millors resultats donen pel que fa a la recerca de la teva pàgina web. Tota una avantatge que hauries d’aprofitar per a la teva feina de posicionament SEO, per poder avançar a la teva competència més directa.
  • Aconseguir més enllaços al teu lloc: disposar d’un lloc optimitzat i de qualitat et permetrà que altres pàgines t’enllacin. Això implica majors oportunitats de visibilitat i tràfic web.
  • Realitzar una bona analítica web: Google Analytics et permetrà trobar informació molt útil sobre el rendiment del teu lloc online. D’aquesta manera, podràs conèixer quins temes són els més demandats pel teu públic i quins continguts són de menor interès.
  • Evitar penalitzacions de Google: pot ser que sense que te n’hagis adonat la teva pàgina web hagi estat atacada. Disposar de continguts duplicats, per exemple, és motiu de penalització. No permetis que altres es lucrin de la teva feina i localitza possibles problemes de seguretat a la teva pàgina web, a través de Google Search Console, només així podràs millorar les teves estratègies de posicionament evitant les temudes penalitzacions de Google.
Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply