Com funciona Search Console de Google?

search console

En aquest post explicarem com funciona el Search Console de Google, ja que l’optimització de pàgines web pel buscador és un dels treballs més recomanables per millorar la visibilitat d’una marca o negoci, i per això hi ha aquesta eina dissenyada especialment per aquesta finalitat, és la via de comunicació amb el cercador que tot expert en SEO hauria de conèixer a la perfecció.

Estem davant d’una eina gratuïta que Google posa a disposició en el núvol per a tots aquells usuaris que disposin d’una pàgina web, i la vulguin optimitzar per aconseguir els millors resultats de posicionament orgànic. La seva principal funció consisteix a saber i a mostrar com aquest cercador veu la nostra pàgina per poder millorar-la de cara al posicionament.

Gràcies al Webmaster Tools podem optimitzar el nostre lloc web segons les pròpies recomanacions de Google, les quals estan especialment orientades a millorar l’experiència dels nostres visitants a la web. Això es tradueix en uns resultats més òptims de cara al negoci que representa la nostra pàgina a la xarxa.

Es tracta de la millor manera de poder comprovar si els nostres esforços i inversions estan sent ben orientades de cara a Google. I és que els cercadors, avui dia, s’han convertit en la principal porta d’entrada dels usuaris cap als diferents tipus d’empreses en línia, i com ja és sabut Google és el rei!

Què és el que pots fer amb Google Search Console?

  • Comprovar si Google pot llegir el contingut del teu bloc de forma correcta.
  • Analitzar el trànsit del teu lloc web o bloc.
  • Gestionar tots els enllaços, tant interns com externs, del teu lloc.
  • Dur a terme una anàlisi i seguiment de tots les paraules clau que posiciones al bloc, així com la seva CTR.
  • Gestionar factors SEO com el teu sitemap o el fitxer robots.txt.
  • Assabentar-NOS de possibles penalitzacions de Google al bloc.
  • Detectar qualsevol error que es pugui produir al bloc i que estigui relacionat amb el SEO de la mateixa.
Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply