Com optimitzar el CV a Linkedin?

En aquest post anem a explicar com optimitzar el CV a Linkedin, sigui quin sigui l’objectiu que es persegueixi, per atreure a possibles clientes, caçadors de talents en busca de personal, o visites al perfil en busca de més informació professional.

La primera secció que hi ha és la de Situació actual, en la que hi podem posar una descripció de nosaltres mateixos o del nostre lloc de treball actual, i resum, d’uns 2.000 caràcters per explicar qui som, què sabem fer i com ho hem fet. Tot acompanyat d’una foto de perfil, que sigui el màxim actual i  professional possible, i d’una foto de capçalera.

La següent secció fa referència a la nostra trajectòria professional, i ens permet explicar l’Experiència laboral per odre cronològic invers, incloent el rol en cada feina, les responsabilitats i els principals resultats obtinguts. A l’apartat de Formació acadèmica i de postgrau, també podem detallar per ordre invers tots els estudis que hem cursat.

La secció d’Informació addicional és molt interessant perquè permet explicar habilitats que puguem tenir, siguin coneixements en diferents àmbits, com internet o idiomes, i també detalls personals que puguin ser important a nivell laboral, com alguna afiliació o afició que pugui suposar una avantatge en el nostre sector, amb el mateix objectiu també podem destacar interessos rellevants.

A la secció d’aptituds i validacions podem destacar coneixements concrets que dominem, així com eines i tecnologies, o altres conceptes que considerem d’interés per la nostra professió, i que en un CV no hi ha lloc per exposar. També hi ha un apartat de recomanacions en el que altres professionals poden fer sobre nosaltres, és també positiu perquè sempre és bo que els altres parlin positivament de nosaltres.

Es molt important que el contingut del Currículum a Linkedin sigui clar, rellevant i estigui ben estructurat; cal evitar buits temporals, ambivalències i informació falsa, no serveix de res mentir, ja que ens pot portar a situacions complicades, sempre és més recomanable mostrar predisposició per aprendre i millorar constantment, que atreure amb mentides.

És aconsellable mantenir en perfil actualitzat, i millorar-ne la visibilitat amb publicacions periòdiques i també participant activament en grups de debat i fòrums, que estiguin relacionats amb la nostra experiència i objectius laborals.

Consells finals:

  • Cal escriure sempre en primera persona
  • Donar informació sobre la nostra personalitat i caràcter en la forma d’expressar-nos
  • Ressaltar rols i resultats
  • Incloure paraules clau al perfil
  • Incloure enllaços a webs, blogs, xarxes socials, etc, per tenir més visibilitat.
Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply