Una “landing page” o pàgina d’aterrissatge és una eina de marketing molt valuosa en casos com per exemple el de les botigues on-line, es tracta d’una pàgina web a la que s’hi arriba després d’haver clickat algun enllaç d’un banner, o anunci situat en un portal d’internet; gairebé sempre és una extensió de l’anunci de promoció on s’explica detalladament l’oferta que s’està anunciant.
Les landing page serveixen per promocionar productes concrets d’un e-commerce i fer una crida directa a la venda d’aquells productes concertes a clients o a clients potencials.
És òptim que aquesta landing page estigui optimitzada per una sèrie de paraules o frases clau que tenen com a objectiu aconseguir que els buscadors l’indexin correctament i la facin visible quan un usuari faci una busca introduint aquelles paraules clau; hi poden haver casos en els que hi hagi diferents pàgines d’aterrissatge per un mateix producte, però optimitzades amb diferents paraules clau per intentar que el màxim nombre possible de clients potencials arribin a la pàgina de l’oferta o promoció.
I un cop explicat el concepte anem a parlar una mica dels elements que ha de contenir per tal que compleixi efectivament els objectius marcats:
1.- Títol que identifiqui de forma clara l’objectiu pel que ha estat creada i que realment compleixi la promesa que ha atret al client potencial, si no és així les visites es poden sentir perdudes i enganyades i marxar de la mateixa manera com han arribat.
2.- Imatge del producte, una de clara, gràfica, atractiva, amb bona resolució, identificativa, i explicativa; també pot ser bo posar varies imatges del producte, o oferir la possibilitat d’ampliar la imatge per veure-la amb més detall.
3.- Persuasió, és a dir argumentar de forma contundent perquè cal compara aquell producte.
4.- Testimonis i referències d’experts o d’altres clients, els quals actuaran com a prescriptors i reforçaran els arguments persuasius de venda.
5.- Crida a l’acció (Call to Action), és l’apel·lació directa a fer alguna cosa, un dels elements clau de la landing page, el que ha de portar al client potencial a fer la compra directa del producte, o a subscriure’s en alguna base de dades per rebre el butlletí informatiu de la marca i per tant tenir-lo ja localitzat, o bé a clickar a les xarxes de la marca, o a compartir el contingut amb altres usuaris, en aquests últims casos estaríem parlant d’altres alternatives de conversió.
I per finalitzat aquest post la nostra recomanació “eterna”, sigui quina sigui l’eina de marketing que es faci servir, sempre hauria de respondre a un plantejament estratègic previ!”