Què fer per promocionar una botiga on-line?

En algun post anterior al nostre blog hem explicat quins són els elements més importants que cal tenir en compte alhora de crear un e-commerce, i en aquest volem parlar de com promocionar-lo i donar sortida als productes que venem, un cop finalitzada la construcció d’aquesta botiga on-line.

BOTIGA ON-LINE VUn dels factor clau a tenir en compte és el SEO de la botiga on-line, també hem explicat amb més detall en què consisteix en altres posts, però la idea principal és la d’aconseguir orgànicament un bon posicionament en els cercadors, de manera que des d’un bon principi estigui correctament indexada internament, s’hagi fet un estudi de les paraules clau per les que es poden activar busques, i s’hi vagi fent un treball constant, per tal d’obtenir visites de qualitat, és a dir les que realment estan interessades en els productes que oferim.

Les campanyes SEM, és a dir les de pagament per clic en els servidors són una altra ajuda inestimable per poder aconseguir les primeres posicions, creant campanyes específiques de Google AdWords per poder promocionar els productes que més interessi i aconseguir un bon volum de visites a la botiga on-line.

Aquestes dues tècniques no s’exclouen l’una a l’altra i és molt aconsellable utilitzar-les conjuntament, ja que amb google AdWords es poden aconseguir resultats més ràpids, però amb tècniques constants de posicionament orgànic es poden obtenir resultats més constants, tot i que es tardi més temps a aconseguir objectius.

Una altra eina que pot ajudar moltíssim és la newsletter, la creació de butlletins informatius, a partir de la base de dades de clients actuals i potencials, per explicar de forma directa les novetats, les ofertes, les promocions, i els diferents productes que hi ha; a dins de la mateixa botiga on-line és molt aconsellable posar un apartat de subscripció directa per tots aquells interessats directament en el que s’ofereix des de l’e-commerce; també es pot incorporar un RSS feed per rebre directament totes les informacions rellevants.

I les xarxes socials també són una ajuda inestimable per donar a conèixer la venta on-line, i per aconseguir una viralització dels continguts; com sempre expliquem des d’aquest blog hi ha infinitat de xarxes socials, cal veure quines són les més adequades en cas a partir d’una planificació estratègica prèvia i utilitzant la creació de continguts per treballar-les.

Dins de les xarxes socials podem destacar especialment la creació i activació d’un blog, ja que és una eina perfecta per poder crear contingut del sector, i dels productes de manera periòdica i dinàmica.

I per finalitzar també es pot destacar la possibilitat de posar la botiga on-line en portats genèrics que tractin una temàtica igual o similar que la dels productes que es venen.

En aquest post hem deixar algunes recomanacions per promocionar una botiga on-line un cop creada, però sent fidels a la nostra filosofia sempre recomanem un anàlisi i un plantejament estratègic previ per saber exactament quines són les vies i els canals més adequats en cada cas.

Des de “marketing per tu” us podem ajudar a fer aquest plantejament i a aplicar totes les eines que surtin dibuixades per aconseguir els objectius marcats.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

(1) Comments

Leave a Reply