Què és la connectivitat de dades mòbils?

REVOLUCIÓ DIGITAL IIIEl telèfon mòbil es pot connectar a internet i a altres dispositius de diferents formes, cal anar a la secció configuració i veure tot el què es pot fer amb cada smartphone.

Quan truquem el telèfon utilitza la connexió de telefonia mòbil.

I quan realitzem altres accions com navegar per internet i enviar i rebre correus el tel. envia i rep dades a través d’una connexió wi-fi, una connexió de dades o una connexió de telèfon a ordinador.

Generalment els smartphones donen prioritat a les connexions wi-fi abans que a les de dades, sempre i quan totes dues estiguin disponibles. Si el telèfon està connectat a l’ordinador amb cable USB i aquest alhora està connectat a una xarxa, el telèfon donarà prioritat a la connexió de xarxa de l’ordinador davant de la resta de connexions.

La connectivitat wi-fi del telèfon s’activa de manera pre determinada, de manera que sempre estigui a punt per connectar-se a una xarxa wi-fi. Sempre que l’smartphone trobi una xarxa, apareixerà una notificació de forma periòdica per comunicar que hi ha una xarxa disponible a la zona. Després es pot anar a configuració i escollir la xarxa a la que et vols connectar. Quan ens trobem dins de l’abast d’una xarxa a la que ja ens hàgim connectat abans, el telèfon es connectarà automàticament.

Moltes xarxes wi-fi tenen seguretat activada i exigeixen una contrasenya per poder-se connectar. El telèfon es pot connectar a xarxes obertes que no requereixen contrasenya o a xarxes protegides que utilitzin protocols de seguretat: WPA, WPA2 i WEP.

El cost de la connectivitat a través de la xarxa de l’operador de telefonia mòbil depèn del contracte que tinguem. L’operador pot incloure càrrecs addicionals per ús de dades i, sobretot per roaming. El roaming es produeix quan el telèfon es connecta a una xarxa de telefonia mòbil diferent a la xarxa del nostre operador i fa ús d’aquesta connexió per l’intercanvi de dades. De manera pre determinada el telèfon es configura per desactivar la connexió de dades habitual si està en mode roaming per evitar càrrecs addicionals.

En general es podrà tenir connectivitat de dades pràcticament en qualsevol lloc on hi hagi connexió.

Es poden configurar les opcions globals de connexió de dades pel telèfon a l’apartat de configuració del telèfon: configuració de dades mòbils. Això ajuda a mantenir-nos connectats quan estiguem de viatge en altres països.

A l’avió es pot usar el “mode avió” per desactivar la connexió de dades, amb això es desactiva la connectivitat del telèfon, tot i això es pot activar la connectivitat wi-fi, ràdio FM i bluetooth de forma individual quan el telèfon està en “mode avió”.

Pel que fa a la connectivitat Bluetooth comentar que no la podem usar per connectar-nos a internet, tan sols a accessoris Bluetooth, com pot ser un kit pel cotxe i auriculars per trucades telefòniques als mans lliures.

De manera pre determinada el Bluetooth sol estar desactivat fins que et connectes per primera vegada, un cop configurat amb el nostre nom ja el podem usar en altres dispositius amb aquesta mateixa tecnologia.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply