Quines són les tendències empresarials?

A dia d’avui les tendències empresarials passen per les noves tecnologies per trobar nous canals de distribució i comunicació dels seus productes per tal de maximitzar la seva presència en el mercat i guanyar en competitivitat. Les noves tecnologies ens ofereixen la possibilitat de compartir informació, emocions, idees, etc., de manera instantània i en múltiples formats: escrit, oral, visual, sonor…

Les xarxes socials són plataformes en línia que permeten aquesta comunicació interpersonal. Alguns exemples són Facebook, Twitter, Linkedin, Youtube, Pinterest, Instagram, etc. En un primer moment van néixer com a espais de connexió entre individus o grups, però la seva potencialitat de seguida les ha convertit en un altre canal de comunicació entre les empreses i els seus clients. Heu vist mai un anunci d’una empresa al vostre mur de Facebook? O una fotografia en format anunci patrocinada entre el seguit de fotografies del vostre compte d’Instagram?

Per a què feu servir el vostre telèfon mòbil? En un primer moment, l’ús del telèfon mòbil cobria la necessitat d’estar localitzables si érem lluny d’una línia de telefonia fixa, però amb el pas del temps aquest dispositiu ha evolucionat per convertir-se en un aparell amb múltiples funcions: telèfon, càmera, agenda, reproductor de música i jocs, i amb la possibilitat de connexió a Internet les prestacions han augmentat considerablement. Les empreses han trobat un nou canal de distribució gràcies a l’ús d’Internet als dispositius mòbils. La telefonia mòbil és una oportunitat per a les empreses per conèixer millor els seus consumidors, per interactuar-hi i per recompensar-los.

Les noves tecnologies ens ofereixen múltiples eines per aprofundir en el coneixement del consumidor, recopilant dades i, a la vegada, facilitant la interacció que proporciona un ampli ventall de possibilitats per comunicar la presència d’un producte o servei en el mercat. Les empreses han de conèixer les oportunitats que els diferents tipus de màrqueting ofereixen per gestionar la comercialització dels seus productes i serveis. Només així poden comptar amb totes les possibilitats per obtenir beneficis i satisfer els clients, els dos pilars de qualsevol empresa.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply