Ello, la nova xarxa social sense publicitat

ELLO IIIHeu sentit a parlar d’una nova xarxa social anomenada Ello que està guanyant cada vegada més seguidors? Bé doncs es va llançar aquest estiu i té una política molt interessant, que s’explica a la que et vols crear un perfil, i que diu el següent:

 

Your social network is owned by advertisers.

Every post you share, every friend you make and every link you follow is tracked, recorded and converted into data. Advertisers buy your data so they can show you more ads. You are the product that’s bought and sold.

We believe there is a better way. We believe in audacity. We believe in beauty, simplicity and transparency. We believe that the people who make things and the people who use them should be in partnership.

We believe a social network can be a tool for empowerment. Not a tool to deceive, coerce and manipulate — but a place to connect, create and celebrate life.

You are not a product.

“Les teves xarxes socials pertanyen als anunciants”

Cada post que comparteixes, cada amic que fas i cada link que segueixes és rastrejat, gravat i convertit en dades. Els anunciants compren les dades, i així et poden ensenyar més anuncis. Tu ets el producte que es compra i es ven.

Nosaltres creiem que hi ha un camí millor. Creiem en l’audàcia. Creiem en la bellesa, simplicitat i transparència. Nosaltres creiem que la gent que fa coses i la gent que les utilitza haurien de ser “partners”.

Creiem que les xarxes socials poden ser eines per millorar. No eines per decebre, coaccionar i manipular, sinó un lloc per connectar crear i celebrar la vida.

Tu no ets un producte.”

ELLOSense cap mena de dubte aquest manifest és contundent per una xarxa social lliure construïda per artistes i programadors, que té com a principal característica la de no mostrar publicitat o no vendre les dades a tercers.

Una altra característica molt definitòria és que no requereix els noms vertaders dels usuaris per poder registrar-se, i que per poder-ho fer abans s’ha d’haver rebut una invitació!

ELLO IIAvui hem donat un cop d’ull a aquesta nova xarxa social, encara no ens hem pogut registrar perquè estem a l’espera de rebre una invitació, per tant estarem a l’espera i a la que tinguem més informació us la continuarem explicant!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply