Eines per analitzar i controlar la xarxa

Tal i com hem comentat en altres post les xarxes socials són tot un món, i quan s’hi entra de forma professional hi ha una sèrie d’eines que són de gran ajuda, tant per la pròpia gestió, com per l’anàlisi i control del flux d’informació que generen i el seu feedback.

DISTRIBUIDORSEl google sempre és un gran aliat i una vegada més té algunes eines que ens permeten obtenir informació de les marques o empreses que gestionem, abans però cal comentar que per utilitzar-les cal tenir una adreça de correu electrònic de google, és a dir un gmail; una d’elles és el google reader, que és un lector RSS, és a dir un canal d’informació que ens permet subscriure’ns a continguts web, de manera que cada vegada que es produeix una actualització es rep una alerta comunicativa.

Un altre clàssic és el google alerts, amb la qual els usuaris especifiquen quins són els termes o les paraules clau de les quals volen que google faci cerca, i cada vegada que troba resultats coincidents s’envia un missatge de correu electrònic, per tant es pot estar actualitzat i saber les últimes notícies dels temes que es considerin d’interès, tant de la pròpia organització com del seu sector, i també saber si s’han publicat notícies relacionades.

I com que l’abast de google és increïble, encara podem parlar d’una altra eina molt interessant, de fet podríem escriure tot un llibre amb les possibilitats d’aquest gran cercador, però ara comentarem el google analytics, el qual es una eina per poder analitzar el tràfic que rep una pàgina web, proporciona una gran informació sobre el nombre d’usuaris que hi accedeixen, el perfil, la localització geogràfica, etc.

Els paràmetres d’anàlisi de google analytics són:
* L’audiència, és a dir les visites que rep una web, el saber si són visitants únics o tornen alguna vegada, les pàgines que han vist, el temps que han estat a la web, la localització geogràfica des d’on s’han connectat, etc.
* El tràfic, referit al lloc de procedència de les visites, si venen el cercador de google, d’una enllaç amb una newsletter, directament a la web, etc., també es pot veure les paraules clau més buscades, o les fonts de referència.
* Contingut, es pot saber quines són les seccions més vistes, el temps de càrrega, les analítiques internes de la pàgina web, etc.
* Real time, totes les dades en temps real.

De moment aquí deixem aquestes eines que serveixen per analitzar i controlar el que està passant a la nostra web i a la xarxa, com sempre us convidem a ampliar aquesta informació!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply