El valor de la dada

dades iiLes bases de dades són una de les eines més importants tant a nivell empresarial com de marketing, ja que es poden convertir en un aliat de màxima importància per fidelitzar i mantenir els clients actuals i també per buscar-ne de nous.

Es podria definir una base de dades com un “magatzem” en el que es poden guardar grans quantitats d’informació de forma organitzada per tal que es pugui trobar i utilitzar fàcilment, i també com una sèrie de dades organitzades i relacionades entre sí, que són recol·lectades i explotades pels sistemes d’informació d’una empresa.

Les dades es poden guardar en diversos formats, des d’un Excel que contingui tota la informació que es cregui necessària de cada client, potencial client o contacte, fins al que s’anomena: DataBase System Management (Sistema de Gestió de Bases de Dades), que són uns softwares específics que serveixen d’interfaç entre la base de dades, l’usuari i les aplicacions que s’utilitzen, i estan composats d’un sistema de definició de dades, una llenguatge de manipulació i un llenguatge de consulta.

I amb totes aquestes dades l’empresa pot obtenir-ne importants beneficis, ja que per exemple, les dades dels clients ja existents o dels que alguna vegada han contactat amb l’empresa es poden utilitzar per enviar informació sobre els nous productes o serveis del negoci, i per tant actuar com a recordatori i com a canal d’informació per despertar l’interès.

També es poden comprar bases de dades per enviar informació a clients potencials, donar a conèixer l’empresa i obrir una via de comunicació per tal de poder establir posteriorment relacions comercials profitoses per ambdues parts.

dadesEn altres posts hem parlat de les newsletters, una gran eina per dur a terme aquesta tasca d’enviament d’informació als clients actuals o als futurs, i també per poder monitoritzar el què ha passat amb l’enviament del butlletí digital i poder saber quants dels contactes l’han obert i quants han fet clic als enllaços.

I posteriorment amb tota aquesta informació es pot començar a fer tasca comercial, és a dir trucades per saber si totes les persones que han mostrat interès per la informació enviada estarien interessats en ampliar l’informació, a poder ser amb una visita comercial.

I tot aquest procés, que hem explicat de forma senzilla, i que ha començat amb dades, és el que ens pot portar finalment a aconseguir nous clients, o a que els clients ja existents mostrin interès per productes o serveis que fins al moment no compraven, per tant cal tenir sempre molt present el valor que té la dada!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply