Com ha d’actuar la marca a les xarxes socials?

xarxes-socialsLa marca a les xarxes socials ha d’actuar tenint en compte que està en un sector determinat i que té un coneixement inherent, també sap molt bé com és el seu producte o servei, i quin valor i diferent dels altres té, i aquesta és la base per crear contingut, o el que és el mateix, explicar una història al voltant de la marca, el que es diu Storytelling.

Una de les recomanacions bàsiques en xarxes socials és precisament l’estratègia de creació de continguts, no n’hi ha prou obrint un facebook, o un twitter i posant unes fotos de tant, o ofertes i promocions, és una eina de comunicació i és important donar-li contingut, explicar coses del sector empresarial en el que estiguem a la nostra audiència, coses que puguin despertar el seu interès i crear un nexe d’unió entre ells i la marca.

Per fer-ho de forma ordenada i estratègica es recomana establir unes normes bàsiques i ser fidel a elles, utilitzar recursos multimèdia com fotos, vídeos, enllaços; proposar temes de debat per crear interacció, realitzar preguntes als usuaris, i contestar sempre als comentaris i als feedbacks que hi hagi.

A partir d’aquí cal trobar un equilibri entre la publicació de continguts propis de l’empresa, i dels continguts del sector o fins i tot de coses divertides que es poden posar en un moment donat per crear un clima de complicitat amb els usuaris i una implicació, és important no perdre mai de vista l’objectiu que es vol aconseguir amb la presència a les xarxes socials.

Les promocions i els concursos són de gran utilitat per aconseguir més audiència, però és important que estiguin relacionats amb la marca, és a dir si una empresa d’alimentació fa un concurs a través de la seva fanpage és interessant que la temàtica sigui sobre el món dels aliments i que el premi estigui relacionat amb el producte que ven l’empresa.

Si des d’un bon inici s’han marcat uns objectius i una estratègia a seguir, la valoració i l’anàlisi del funcionament de les xarxes socials serà més encertada i es podrà mesurar amb més precisió si s’està arribant a aquests objectius o l’eina no està funcionant com s’havia previst i cal canviar l’estratègia.

 

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply