Com gravar un vídeo a Tik Tok?

Per gravar un vídeo a Tik Tok caldrà pensar una mica què es vol fer, hi ha múltiples opcions com coreografies, explicar coses, múltiples efectes per fer vídeos sorprenents, duos, reaccions, sincronitzar veu en off i la pròpia imatge, etc.

Un cop es tingui clar el contingut i la durada, cal prémer al botó +, i començar a gravar directament, o també es pot clicar sobre l’opció temps i fer un compte enere de 3 segons abans de començar a gravar. Es pot escollir la velocitat, que pot ser normal, o en dos ritmes tant de càmera lenta com ràpida, i moltíssims filtres i efectes de bellesa.

I a la part de baix a l’esquerra hi ha el menú d’”efectes”, en el que hi ha un univers plantilles de tot tipus per fer efectes de color, maquillatge, cabells, enfocaments, de comèdia, filtres, selfies, jocs, etc. un espai per deixar anar la creativitat i fer vídeos molt originals amb aquests recursos; també es poden buscar efectes concrets a través de la lupa i els hashtags populars.

Els efectes, igual com els vídeos, les cançons, els hashtags i els sons, es poden guardar a la secció “favorits” del perfil per no haver de tornar-los a buscar cada vegada que es vulguin utilitzar. Una opció interessant és que clicant a sobre de l’efecte o de la cançó d’altres vídeos, també es poden guardar en aquests mateixa secció.

I un altre possibiltiat molt interessant és la d’afegir música als vídeos, per fer-ho cal prémer el símbol de sons que es troba al centre de la part de dalt, i escollir d’entre les tendències actuals o les cançons i sons guardats al perfil.

Un cop seleccionades totes les opcions es pot començar a gravar, i es pot fer un vídeo sencer, o anar fent petits clips, de manera que cada un tingui uns efectes i sons diferents, per després enllaçar-los i fer un sol vídeo de diferents parts.

Un cop gravat, cada vídeo o cada clip es pot editar: es poden retallar, i s’hi poden afegir cançons, texos  i efectes, i fer-ho de manera que apareguin i/o desapareguin en un moment concret de la gravació. I també es poden treballar les transicions dels diferents clips, per enllaçar-los i tenir un resultat final complert.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply