Com crear campanyes publicitàries a Youtube?

Com crear campanyes publicitàries a Youtube?

El vídeo màrqueting està en augment, perquè es tracta d’un contingut fàcil de consumir, i capaç de comunicar moltes coses, cada dia moltíssims usuaris veuen mil milions d’hores de vídeo, generant milers de milions de visites. Així que són un munt de mil milions, per això en aquest post explicarem com crear campanyes publicitàries a You Tube.

La publicitat a YouTube o YouTube Ads, realitzada a través de Google Ads, és una manera d’anunciar contingut de vídeo a YouTube o als resultats de cerca perquè puguis maximitzar l’abast als teus usuaris. Per exemple, són els vídeos que es reprodueixen abans que un usuari vegi el vídeo al qual va fer clic, o es pot mostrar als resultats de cerca de You Tube perquè la gent el vegi íntegrament.

Hi ha sis tipus d’anuncis de YouTube:

  • Anuncis TrueView:

Són el format principal de YouTube Ads, i donen als espectadors el major control sobre els anuncis que veuen. Per això, Google informa que vuit de cada deu espectadors prefereixen TrueView a altres formats d’anuncis de vídeo in-stream.

Però els anuncis TrueView també són excel·lents per a les empreses. Els anunciants només paguen pels anuncis de TrueView quan els usuaris veuen almenys 30 segons, veuen un vídeo curt complet o interactuen amb un anunci d’alguna manera, com fent clic a un botó de trucada a l’acció.

I com que els espectadors poden seleccionar els anuncis que volen veure i ometre els que no volen veure, els anunciants estalvien diners alhora que arriben a una audiència més interessada.

  • Anuncis de vídeo no saltables, que no es poden ometre:

Són essencialment els mateixos que els anuncis in-stream de TrueView, excepte que, com pots deduir, els espectadors no poden ometre’ls. Com que els espectadors tenen menys control sobre aquests anuncis, no se’ls considera TrueView.

És de coneixement general que els anuncis que no es poden ometre són impopulars. De fet, YouTube va eliminar el format d’anuncis de 30 segons que no es poden ometre l’any passat. Avui dia, els anuncis que no es poden ometre han d’estar entre 15 i 20 segons.

  • Anuncis de Bumper

Els anuncis de Bumper són el tercer tipus d’anunci de vídeo disponible a YouTube Ads per als venedors. Aquests anuncis de vídeo no es poden ometre, es reprodueixen abans del vídeo triat per l’espectador i han de durar menys de 6 segons.

Igual que els anuncis de vídeo no saltables de YouTube, els anunciants paguen pels millors anuncis segons CPM.

Moltes marques les utilitzen com a part d’una campanya publicitària més gran de YouTube, amb altres formats d’anuncis.

  • Anuncis de targetes patrocinades

Les targetes patrocinades de YouTube apareixen als vídeos com a petites finestres emergents de crida a l’acció (CTA). Les targetes patrocinades són una forma molt discreta de publicitat a YouTube. Apareix un petit símbol «i» a la cantonada superior dreta d’un vídeo, i quan un espectador hi fa clic, la targeta s’expandeix.

  • Anuncis in-video overlay

Els anuncis in-video overlay són potser la forma més simple de publicitat a YouTube. Aquests són anuncis publicitaris que apareixen a la part inferior dels vídeos.

  • Anuncis de display

Els anuncis de display estàndard són un altre format simple de publicitat a YouTube. Aquests anuncis han existit per un temps i apareixen a la barra lateral dreta sobre la llista de vídeos suggerits.

Depenent de les teves expectatives, la manera com t’anunciïs a YouTube serà diferent. La publicitat a YouTube es pot utilitzar per crear consciència de marca, influir en la decisió de compra, augmentar les vendes o augmentar la lleialtat a la marca.

 

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply