Com utilitzar l’etiqueta metadescripció per posicionar

Utilitzar l’etiqueta metadescripció per posicionar és molt important, ja que proporciona a les aranyes de Google un resum sobre cada pàgina d’una web, i com que els textos i les metadescripcions es poden usar en cada una de les pàgines, el seu paper és estratègic.

Què conté la metadescripció?

Mentre que el títol d’una pàgina conté poques paraules, la metaetiqueta de descripció podria contenir un parell de frases o fins i tot un paràgraf curt. Dins de les Eines per administradors web de Google, hi ha un útil apartat d’anàlisi de contingut, que informaria de qualsevol metaetiqueta description que fos massa curta, llarga o bé duplicada (També hi ha aquesta mateixa informació per a les etiquetes <Title>).  A l’igual que l’etiqueta <title>, la metaetiqueta description es col·loca dins l’etiqueta <head> en el document HTML.

Les metaetiquetes description són importants ja que Google podria utilitzar-les com fragments de descripció de les pàgines d’una web. Cal tenir en compte que diem “podria” perquè Google podria optar per utilitzar una part rellevant de el text visible de la web si aquesta concorda amb la consulta de l’usuari. Google també podria utilitzar la descripció de l’Open Directory Project, que és el directori més ampli gestionat per voluntaris que hi ha a Internet (una llista d’enllaços recopilats a gran escala i organitzats per categories).

Perquè afegir metadescripcions a cada pàgina?

Afegir metaetiquetes description per a cadascuna de les pàgines d’una web és sempre una bona pràctica en el cas que Google no pugui trobar un bon text per utilitzar com a fragment. Les paraules que apareixen en aquest fragment apareixen en negreta si coincideixen amb la consulta de l’usuari, i això dóna pistes a l’usuari per saber si el contingut de la pàgina coincideix amb el que busca.

Per tant és important resumir de forma precisa el contingut de cada pàgina i escriure una descripció que informi, i al seu torn pugui crear interès en els usuaris, en cas que trobin aquesta metaetiqueta de descripció com a fragment d’un resultat de cerca. Cal evitar metaetiquetes de descripció amb contingut no relacionat amb la pàgina, descripcions genèriques com “això és una pàgina web”,  o una descripció tan sols amb paraules clau, i també copiar i enganxar tot el contingut de el document en una metaetiqueta de descripció.

És recomanable utilitzar descripcions úniques per cada pàgina, ja que ajuda tant als usuaris com a Google, especialment en recerques en les que els usuaris poden obtenir diverses pàgines del mateix domini. Si el teu lloc té milers o fins i tot milions de pàgines, l’elaboració de metaetiquetes description a mà no serà factible. En aquest cas, es poden generar automàticament basant-se en el contingut de cada pàgina. Cal evitar utilitzar una única metaetiqueta de descripció en totes les pàgines del lloc o en un gran grup de pàgines de la web.

El més important és usar les etiquetes per proporcionar tant a Google, com als usuaris, un resum del contingut de la pàgina web!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply