Completem les tendències SEO del 2022

Completem les tendències SEO del 2022

En aquest post completarem l’explicació de les tendències SEO del 2022:

Els articles llargs posicionen millor

És més probable que els articles llargs de més de 3.000 paraules ajudin a obtenir més trànsit constant en comparació dels petits o mitjans. Diversos estudis asseguren que els articles llargs atrauen trànsit orgànic tres vegades més que el contingut de mitjana durada.

Els lectors necessiten més temps per explorar els coneixements detallats dels temes que ofereixen contingut en profunditat. Tots sabem el que passa quan els visitants duna pàgina passen més temps al site: Google genera més trànsit a través de les classificacions de cerca.

Per altra banda, Google afirma una vegada més que la qualitat del contingut és fonamental per a l’èxit en el posicionament. Aquests factors ajuden a determinar si una pàgina web té contingut de qualitat i útil.

Una altra tendència de SEO per a 2022 és el contingut actualitzat. Tots els redactors han de tornar enrere i avaluar-ne el contingut actual per deixar espai a detalls addicionals, textos més extensos o paraules clau més específiques.

SEO local cada cop més important

D’altra banda, la pandèmia ha canviat la nostra forma de vida i ho ha fet també als nostres hàbits de navegació a internet. Si el SEO local estava cobrant molta rellevància, ara encara més, sobretot en cerques transaccionals. Ara vendre en línia un formatge no és només cosa d’E-Commerce, també entren en joc els locals de barri, fins i tot sense tenir pàgina web.

Continuïtat de les tendències de l’any passat

Interpretar la intenció de cerca i encertar amb el nostre contingut continua sent bàsic. Les dades estructurades ajuden a aconseguir més quota de pantalla. El vídeo i el podcast continuen creixent, i les cerques per veu, encara que de manera molt més lenta, també.

El paper de l’EAT (experiència, autoritat i confiança) també continuarà essent important. És imprescindible recolzar les nostres informacions en web amb dades i si aquestes vénen de webs oficials, millor encara. Enllaça amb llocs de bona reputació, com ara les URL de .edu i .gov. Tenir llocs autoritzats que es vinculin amb la teva web és una altra manera de provar que compleixes els criteris d’EAT.

Els fragments destacats o Featured Snippets cada cop seran més importants. Des que es van implementar el 2017 segueixen sent un objectiu important per als llocs que volen posicionar-se i guanyar rellevància.

Una de les novetats del 2021 ha estat la incorporació de Machine Learning a l’algoritme de Google per exigir mínims d’activitat per poder optimitzar les campanyes de paid tant a display com a search. Aquest mínim d’activitat donarà lloc a una rellevància menor de les longtail a favor de les paraules clau head i midle tail. Això suposa una simplificació en l’estructura dels comptes i les campanyes, com també un menor ús de paraules clau long tail i de l’ús del tipus de concordança exacta a favor de l’àmplia.

Finalment destacar que la incorporació d’aquestes polítiques de privadesa que s’han fet oficials el 2021 implica una implementació per part d’Apple de l’Intelligent Tracking Prevention (ITP) que bloqueja galetes de tercers i posa limitacions a l’ús de First Party data.

Esperem que aquesta sèrie de tres posts en els que hem explicat les principals tendències SEO del 2022 us siguin útils!

 

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply