Seguim amb webmaster tools

En aquest post seguim explicant les eines de webmaster tools, o Google Search Console, continuarem veient quina informació més ens poden donar, i com utilitzar-la per poder millorar el posicionament orgànic de la nostra pàgina web:

Índex de Google, proporciona informació sobre l’estat de l’índex associat a la teva web. Per exemple, assenyala el nombre total de pàgines indexades, el nombre de pàgines no seleccionades per a la indexació a causa de contingut duplicat. Aquesta secció també permet veure com l’algoritme de Google està veient el teu lloc, i també dona informació sobre els recursos bloquejats.

  1. Estat de l’índex, aquesta eina informa de quantes pàgines de la teva web ha pogut indexat Google, indica el nombre total de pàgines indexades, el nombre que alguna vegada es va rastrejar, el nombre no seleccionat per a la indexació perquè són molt similars a altres pàgines(contingut duplicat), i el nombre de pàgines bloquejades pel fitxer robots.txt. Caldria buscar un augment gradual de les pàgines indexades: de fet, caldria afegir pàgines a la web regularment per obtenir millors resultats. Si es detecta una caiguda, hi poden haver problemes d’accés al servidor o al robot de Google.
  2. Recursos bloquejats, aquesta secció informa de si l’ús de l’arxiu robots.txt està bloquejant efectivament els llocs de Googlebot que desitja bloquejar. Per exemple, pots tenir diverses pàgines diferents que ofereixen la mateixa informació en diferents idiomes: Google les veu com a contingut duplicat. Pots evitar això bloquejant totes les pàgines menys la del seu idioma preferit. Aquesta secció us permet veure si el seu ús de l’arxiu robots.txt funciona correctament.
  3. Eliminar URL, és útil si voleu eliminar qualsevol contingut de la web de l’índex de Google, però es vol que la major part de les pàgines enumerades romanguin indexades. Això només s’ha d’utilitzar per eliminar urgentment contingut indexat, com la informació confidencial que s’ha pogut incloure per accident. No s’ha d’utilitzar simplement per desconnectar un lloc antic o no desitjat, o per eliminar les pàgines, tot el que es fa amb l’eliminació de la pàgina és canviar el seu mapa de el lloc.

La setmana que ve publicarem l’últim post d’aquesta sèrie, i finalitzarem parlant del rasteig, axí haurem pogut completar la informació sobre Google Search Console!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply