Com entendre millor les eines de Google Search Console?

En aquest nou post anem a parlar dels primers aspectes fonamentals que ens poden ajudar a entendre millor les eines de Google Search Console:

Mostrar cerca, la busca en en pantalla es refereix a l’optimització de motor de cerca per tal de facilitar que els motors de cerca puguin trobar i visitar el teu lloc.

  • Dades Estructurades, es refereixen als components d’una pàgina web com llistes de preus, ressenyes i menús. Google pot generar informació detallada per als visitants a la pàgina de resultats, com rangs de preus de menú, qualificacions mitjana de revisió i fins i tot fotografies de plats de menú. Aquesta informació es presenta en forma de fragments enriquits i es pot generar per a aquests tipus de contingut: persones, productes, música, receptes, ressenyes, negocis i esdeveniments.
  • Targeta enriquida, podeu utilitzar aquesta eina per comprovar si les dades estan prou estructurades com perquè Google pugui crear un fragment enriquit.
  • Millores d’HTML, aquesta eina verifica les teves metadades a la secció Head de la teva HTML per detectar problemes. Informa sobre etiquetes de títol duplicades i metadescripcions i comprova si són massa llargues o massa curtes. També informa sobre contingut no indexable. És important actuar segons la informació proporcionada en aquesta secció d’Eines webmaster de Google. Les metadades reben una gran ponderació de Google en el seu algoritme de classificació.
  • Pàgines ràpides per a dispositius mòbils, l’informe d’AMP (Pàgines mòbils accelerades) mostra un recompte de les pàgines que s’indexen correctament o estan relacionades amb l’error relacionat amb AMP que hagi pogut passar quan Google hagi rastrejat les pàgines.

Trànsit de recerca, es relaciona amb les exposicions de les teves pàgines web a usuaris de motors de cerca de Google per paraules clau específiques, informació sobre paraules clau populars que es fan servir per al teu tipus de lloc web, i també detalls d’impressions i clics per visitar el teu lloc web.

  • Consultes de cerca, aquesta eina t’ofereix informació relacionada amb les les paraules clau o els termes de cerca utilitzats pels usuaris de Google que busquen informació i que els ha donat com a resultat la teva pàgina web dins de la llista. La posició de la llista podria estar en qualsevol pàgina de la llista de Google per a qualsevol consulta (és a dir, recerca). Es proporciona la següent informació:
  1. Consultes, això li dóna el nombre total de cerques per les quals teves pàgines van ser mostrades a el cercador durant el període especificat, generalment els últims 30 dies, però pot seleccionar un període diferent. L’últim període es compara amb les recerques de el període anterior a això.
  1. Llista de consultes, et proporciona una llista de paraules clau utilitzades pels usuaris de Google que van donar com a resultat que les seves pàgines web es mostrin almenys una vegada, o dues. Les dades per a les 2,000 principals consultes (paraules clau) s’enumeren. Això pot donar pistes sobre les paraules clau per centrar-se en els llocs de Adsense.
  1. Impressions, es refereixen a la freqüència amb què les pàgines del teu lloc web apareixen en els SERP, i el% de canvi diari en comparació amb l’últim període. L’eina utilitza els últims 30 dies, però pot canviar això. Això li indica si es necessita o no treball en les pàgines individuals per mantenir el trànsit.
  2. Clics, es refereix a quantes vegades el seu anunci va atreure clics.
  3. Percentatge de clics (CTR), és el % d’impressions de la teva pàgina en els resultats que acaben rebent un clic a la teva pàgina web en comparació amb el període anterior.
  4. Posició mitjana en el rànquing per a aquest terme de cerca específic (paraula clau) durant el període escollit (per defecte 30 dies), i com això ha canviat en relació amb el període anterior de la mateixa durada. El verd és el bo!
  1. Enllaços al teu lloc, aquesta eina enumera totes les pàgines web que estan vinculades al seu lloc web (els seus backlinks). També proporciona informació sobre què URL proporcionen la majoria dels enllaços i les pàgines del teu lloc web que reben la majoria dels enllaços.
  2. Enllaços interns, informa de les pàgines que tenen enllaços a altres pàgines en el teu lloc web. Això li indica a Google la teva opinió sobre la importància relativa de cada pàgina en el teu lloc. Pot maximitzar el PageRank intern per a pàgines específiques per la forma en què organitza la seva estructura d’enllaç interna.
  1. Orientació internacional, si el teu lloc té un domini de primer nivell genèric, com ejemple.com o.net, llavors pot utilitzar aquesta configuració per indicar qualsevol àrea geogràfica preferida a la qual es volen orientar els anuncis. Els llistats / classificacions de Google per a cada pàgina varien segons el país en què es publiquen els resultats de cerca. Per tant, sense l’orientació geogràfica, o si seleccioneu ‘no llistat’, la classificació visible de cadascuna de les seves pàgines web a cada país, dependrà de la seva adreça IP i de l’origen dels enllaços d’entrada al seu pàgina.
  2. Utilitat mòbil, amb l’ús cada vegada més gran de telèfons intel·ligents, s’ha convertit en la necessitat de supervisar o informar el trànsit global que es realitza a través dels dispositius mòbils. Els estudis mostren que és més probable que els visitants de dispositius mòbils tornin a visitar llocs compatibles amb dispositius mòbils.

En el següent post continuarem parlant d’altres aspectes també important per entendre la informació que ens dona Google Search Console!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply