En aquest post explicarem més conceptes d’anàlisi SEO per poder saber-ne el significat, i poder fer una primera auditoria tècnica amb eines com SEOQuake. En els posts anterior hem parlat de la informació bàsica, dels links, dels núvols de paraules clau, de Canonical, de capçaleres o Headings i del Text Alt de les imatges; el següent concepte del què parlarem és la Ratio Text/HTML, que es tracta de la proporció existent entre el text (el contingut) d’una pàgina davant la quantitat de codi que es fa servir per mostrar aquesta pàgina.
Aquest Ratio és la relació entre el contingut de les pàgines de les web (text pla) i la quantiat de codi HTML (CSS, imatges incrustades, etiquetes per formatejar textos, etc) que hi ha, el que cal és aconseguir una bona relació entre aquests dos conceptes, és a dir que la web estigui tècnicament ben configurada en la seva part interna, i que en la part visible tingui usabilitat, cosa que vol dir que sigui atractiva visualment i ben estructurada, que sigui fàcil navegar-hi i trobar la informació que es busca. La majoria d’experts recomanen mantenir una Ratio Text HTML entre el 30% i el 70%.
Sembla que Google valora positivament que a les web hi hagi una major quantitat de text que de codi, ja que això ajuda a millorar l’experiència de l’usuari; i també és recomanable que el codi sigui fàcil d’indexar, quan més “net sigui” aquest codi i major proporció de text pla aparegui a la pàgina, més fàcil serà als motors de busca rastrejar i posicionar la web.
Els frames o marcs és un altre paràmetre d’anàlisi SEO, utilitzar-los significa dividir la finestra del navegador en vàries seccions, sent cada una d’elles un fitxer html. Es feien servit molt abans de l’arribada de les connexions ADS, ja que ajudava a minimitzar el temps de descàrrega de la web, però actualment el seu ús suposa una barrera pels buscadors, i dificulta el treball de posicionament orgànic de les pàgines web, per tant és completament desaconsellable utiltizar-los.
Per finalitzar aquest post comentar que en la mateixa línia que els frames, utilitzar flash en disseny web és també un altre gran enemic del SEO, els principals motius són que els motors de busca llegeixen el text insertat a l’arxiu Flash però no llegeixen el text insertat a través d’altres objectes dins del Flash, i a part l’estètica Flash no està optimitzada amb etqieutes <h1>, <h2>, <strong>…
Com que tot aquest tema dóna molt de sí, en els propers post continuarem explicant més concepte per poder fer un primer anàlisi SEO!