Quina informació ens dona el rastreig a Google Search Console

En aquest últim post sobre webmaster tools, parlarem de la informació que ens dona el rastreig a Google Search Console, i és que ens permet saber sobre qualsevol problema associat a la nostra pàgina web. Per exemple, assenyala els errors de rastreig que impedeixen que Googlebot accedeixi a la web, i ofereix detalls de qualsevol error específic, aquesta secció també permet saber si el fitxer robots.txt està funcionant correctament.

Quan es revisa la pàgina Errors de rastreig a les Eines per a administradors web de Google, trobarem dos conjunts de resultats:

a) Errors de el lloc: proporcionen una llista d’errors que impedeixen l’accés del robot de Google a la web (el robot de Google és l’algoritme de rastreig del lloc d’inici de Google). La secció d’errors d’URL proporciona una llista de les URL que el robot de Google (aranya, rastrejador, algoritme) no ha pogut trobar. Els detalls d’un error específic es poden establir fent clic a la URL enumerada.

b) Errors d’URL: cal corregir aquests errors que poden ser deguts a un enllaç intern a una pàgina que s’ha eliminat, o a un enllaç a una pàgina externa que ja no existeix. El nombre d’errors d’URL pot afectar a la classificació, per tant, cal fer tot el possible per resoldre el problema, fins i tot si això significa eliminar l’enllaç de la pàgina.

També hi ha altres paràmetres com:

  • Estadístiques de rastreig, ofereixen una indicació de l’activitat de Googlebot en els darrers 90 dies (equiparar Googlebot amb Google spider). Les estadístiques estan en forma de gràfics que informen dequantes pàginess’han rastrejat cada dia, el temps dedicat a descarregar una pàgina i també quants Kb s’han descarregat. Permet saber si Google visita o no el seu lloc web com cal.
  • Cercar com Google, aquesta eina permet veure les pàgines web com les veu el robot de Google. Si un spammer ha agregat text al seu codi font que no pot veure a la pàgina, això pot trobar-utilitzant aquesta eina. Si creus que la teva pàgina web no apareix tan amunt com caldria, pots esbrinar per què a l’usar ‘Explorar com Google’, és possible que vegis contingut que no sabies que existia.
  • Sitemaps, fonamentalment, un mapa de el lloc és un arxiu XML que enumera totes les pàgines del teu lloc web i com estan interrelacionades. Això facilita que Google escanegi la teva web, i permet que Googlebot trobi pàgines que d’una altra manera podrien haver passat per alt. No obstant això, no es garanteix que totes les seves pàgines web siguin visitades i indexades.
  • Un mapa de lloc és especialment útil per informar Google sobre qualsevol vídeo, arxiu d’àudio o gràfics al seu lloc. També són útils si la teva pàgina conté contingut dinàmic que pot canviar regularment, i si la seva estructura d’enllaç interna és ineficient i incompleta. Un mapa de el lloc també és útil si la web és nova, i encara no té molts enllaços d’entrada que portaran a Googlebot a les seves pàgines web.
  • El teu mapa de el lloc sempre ha d’estar actualitzat, així que torna’l a generar cada vegada que afegeixis o eliminis una pàgina. No hi ha necessitat de tornar a enviar-lo, simplement canvia l’antic mapa de el lloc en el seu directori arrel amb el nou.
  • Paràmetres de URL, en alguns casos, es pot accedir a pàgines web específiques mitjançant més d’un formulari de la URL. Si es pot arribar a la mateixa pàgina (és a dir, al mateix contingut) utilitzant diferents formes de la URL, Google veu això com a contingut duplicat, i això pot afectar negativament la seva classificació. Pot indicar un URL canònica o preferida. Fes servir l’eina ‘Paràmetres d’URL’ a les Eines per a administradors web de Google per incloure paràmetres que indiquin a Google com manejar les versions alternatives d’una URL.

Esperem que tota aquesta sèrie de posts sobre Google Search Console hagin estat d’utilitat!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply