WordPress o Blogger?

wordpress versus bloggerAquesta és una pregunta molt habitual quan es parla de blocs, i sobretot quan es pensa en crear-ne un, nosaltres no tenim una resposta per tothom, ja que cada persona, projecte o negoci és tot un món i les necessitats poden ser de molts tipus, però el que si podem fer és explicar quines són les principals diferències per tal de poder tenir criteri per decidir-se per una o una altra plataforma.

wordpressCom es pot veure en aquest bloc nosaltres ens hem decantat per wordpress, i concretament per wordpress.com, ja que en aquesta plataforma hi ha dues possibilitats: wordpress.com i wordpress.org, la principal diferència es troba en el domini, en el cas del .com hi ha hosting, és a dir allotjament gratuït, però no hi ha domini propi, en canvi en el .org cal contractar un domini (cal haver-lo comprat prèviament) i un servei d’allotjament a part on poder instal·lar l’aplicació, el cost d’això són aproximadament uns 100 € l’any.

En el cas del .com podem treure el wordpress del títol del bloc per uns 18 € l’any, les funcionalitats són més limitades que en el cas .org que ofereix molts més serveis, però la quantitat de plantilles, de ginys i de gadgets que ofereix gratuïtament no està gens malament, i pagant alguns extres es poden tenir altres plantilles o altres aplicacions com tipografies, més colors, imatges de fons, etc., de manera que el bloc es adaptar molt a la imatge corporativa desitjada i pot tenir un aspecte realment interessant.

bloggerBlogger és la plataforma de google, és totalment gratis i ofereix un allotjament amb domini propi però amb l’extensió “blogspot.com”, aquest punt també és modificable si se’n compra un, val a dir que les funcionalitats que ofereix són limitades en quan a widgets i aplicacions, i que la gran avantatge que hi ha és la connectivitat. També té una gran capacitat d’emmagatzematge, i és bastant senzill d’utilitzar  ja que és molt intuïtiu.

El wordpress.com també és relativament fàcil de fer servir, quan la cosa es complica una mica més és en el cas del wordpress.org, ja que cal algun coneixement de codis html i això pot dificultar una mica la tasca.

Un altre punt molt important a parlar de les dues plataformes és el tema SEO, mentre que a wordpress cada vegada que s’escriu una entrada de forma automàtica s’hi poden posar categories i etiquetes, a blogger cal buscar-se una mica més la vida per altres vies; però per altra banda com blogger és la plataforma de google la indexació està feta en 24 hores, mentre que a wordpress es tarda 4 dies.

Crec que en aquest post queda clar que nosaltres apostem per wordpress perquè el treball amb aquesta plataforma és fàcil, intuïtiu, amb diferents possibilitats d’imatge i amb una indexació que ajuda molt a posicionar-se a la xarxa!

Si voleu compartir les vostres experiències i opinions amb nosaltres estarem encantats!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

(2) Comments

  1. És complicat de triar, però jo també em decanto per WordPress. A nivell de disseny i facilitat del backoffice m’agrada més. Ara bé, darrerament Blogger s’ha posat les piles! És fantàstic tenir a l’abast eines així i de manera gratuïta.

Leave a Reply