2019 Delivered to World Family Ibiza https://www.instagram.com/worldfamilyibiza/

En el món de les xarxes socials corporatives, com en el del marketing en general, és imprescindible analitzar i planificar com es fa i com es pot millorar l’estratègia de comunicació, i un dels nostres últims treballs ha estat per la marca World Family Ibiza, una marca de roba i complements Hippy Chic, que té botigues a Eivissa i a Barcelona.

World Family Ibiza Barcelona

World Family Ibiza és una marca molt carismàtica, és un nou concepte de moda creat i desenvolupat per Alok i Merel, els fundadors d’una família nombrosa, assentats a Eivissa, que elaboren complements 100% fets a mà, fruit de la fusió de materials i tradicions artesanals apreses durant els seus viatges al voltant del món. També fan productes únics i exclusius combinant teles, brodats, joiera i altres elements.

Es tracta d’una marca que trenca amb la blancor d’Eivissa per oferir unes col·leccions plenes de de color, peces úniques que representen una explosió de vida.

La marca ja té un rodatge important i disposa de canals de comunicació, tant offline com online, té una pàgina web i xarxes socials amb moltíssims seguidors, però a l’estar situada en dos llocs tan diferents com les Illes Balears i la capital, l’encàrrec va consistir en analitzar la conveniència o no d’obrir canals diferents pels dos punts de venda.

A la seva pàgina web expliquen la història de la marca i de la família, que van començar venent les peces que ells mateixos elaboraven, amb inspiracions i materials d’arreu del món, al famós mercat de les Dàlies d’Eivissa.

Actualment tenen també la botiga de San Carlos, a 10 metres de les Dàlies i la botiga “In the Campo” que està enmig de la natura. També tenen la botiga de Barcelona, dirigida per Àngels, la germana d’Alok, i situada a l’Avinguda Diputació, 256.

Els públics de la marca, els de les botigues d’Eivissa i el de la botiga de Barcelona són diferents, també alguns dels productes que es venen a la capital s’adapten a les demandes d’un públic diferent, per aquest motiu un dels propòsits del pla estratègic que hem elaborat és analitzar la conveniència o no de crear i utilitzar xarxes socials específiques per cada públic i veure si estratègicament pot ser adequat crear xarxes socials per la botiga de Barcelona.

I un cop analitzades i identificades les xarxes socials més adequades en cada cas, caldrà planificar com es treballaran, és a dir establir un calendari de publicacions amb els continguts, la freqüència i el to amb el que la marca interactuarà en cada cas.

La creació de continguts és un punt clau per poder treballar correctament una xarxa social corporativa, ja que és una de les principals eines per poder aconseguir els objectius proposats i arribar a connectar amb el públic objectiu.

La part final de tot plantejament estratègic és la monitorització dels resultats, és a dir el plantejament de KPI’s que permetin veure si amb les accions proposades s’estan aconseguint els resultats que la marca busca.

El pla estratègic sempre és el nostre punt de partida, ja que és impossible fer una bona feina si no sabem què volem aconseguir, el següent pas serà començar a fer parlar aquesta marca a través de les seves xarxes socials, és a dir, fer la feina de community manager de la marca World Family Ibiza.