2019 Delivered to Consorci del Moianès

Taller d'Instagram per comerciantsHem impartit una segona edició del Taller d’Instagram per comerciants de Moià, ha estat un curs de 8 hores absolutament pràctic, i impartit a mida, ja que hem adaptat el temari a les necessitats i a les preguntes concretes del grup.

Durant 4 sessions de dues hores, hem explicat a una dotzena de comerciantes i comerciants del Moianès, com treure el màxim partit possible d’Instagram, una de les xarxes socials amb més poder del moment; sempre introduïm els nostres cursos donant especial importància a l’estratègia, ja que abans de començar a crear o a implementar qualsevol eina de marketing i comunicació cal estratègia, i això ho fem extensiu també en el cas d’Instagram.

Deixem molt clar que a través d’Instagram no ens podem posar a comunicar coses que no tenen res a veure amb el que es transmet per altres element off-line. Ens dirigirem als mateixos públics i cal transmetre els mateixos valors i les característiques del negoci, però utilitzant els mitjans digitals; per tant cal que prèviament es tingui clar QUÈ cal fer, i COM fer-ho.

Després expliquem el funcionament tècnic de la xarxa, Instagram és una aplicació, pensada per mòbils, a mig camí entre eina fotogràfica i xarxa social, permet fer fotos i retocar-les aplicant filtres creatius, afegint marcs de diferents tipus, efectes de color, blanc i negre, etc., de manera que semblen “fotos professionals”; a les fotos també s’hi poden posar comentaris i #hashtags per tal crear temes i facilitar-ne la busca.

Parlem d’aspectes com la importància de separar perfils personals i comptes d’empresa, ja que aquests són els que permeten treballar una marca i tenir accés a dades estadístiques per saber com és l’audiència, quines accions fa amb les nostres imatges, i quin és el contingut que té més abast. I també permeten treballar de forma més professional la xarxa per aconseguir objectius concrets.

També expliquem quins són els elements clau per poder treballar i configurar un compte d’empresa d’Instagram, i algunes apps que són molt interessants per poder crear contingut dinàmic, fresc i original!

De nou ha estat un curs molt satisfactori, ja que hi ha ahgut un alt grau de participació i d’implicació per part de tots els comerciants del Moianès que han assistit, esperem que l’aprofitin al màxim i que treguin tot el partit possible a les seves marques a Instagram!