Com i quan utilitzar els vídeos llargs d’Instagram?

Els vídeos llargs d’Instagram són Live i IGTV, dues possibilitats que permeten una durada superior a la dels stories o els posts, però cal saber perquè serveix cada un, quin contingut posar-hi, i quan és més recomanable utilitzar-los en l’estratègia de marca.

Instagram Live és una extensió de les històries d’Instagram, la diferència més important és la quantitat de temps que hi ha disponible per a publicar contingut. Aquesta funcionalitat permet compartir xerrades, esdeveniments o experiències en temps real, per exemple, si la teva marca de moda es presenta a la passarel·la aquesta nit, es pot compartir la desfilada a Instagram Live i els seguidors es podran sentir com a part de l’acció.

Per començar a fer servir aquesta funcionalitat, cal anar a les històries d’Instagram i seleccionar la manera “En viu”, des d’allà, pots gravar una xerrada o un esdeveniment i fins i tot anunciar un nou producte. La característica més interessant d’Instagram Live és que és un espai ideal per compartir alguns dels aspectes exclusius de la marca, de manera que l’audiència pot fer una ullada al dia a dia de l’oficina, els esdeveniments als que normalment no té accés, i altres actes en temps real.

No obstant això, si es dedica massa temps a transmetre en viu esdeveniments que no mereixen ser el centre d’atenció, és probable que els usuaris no acabin veient el contingut, en lloc de fer això, és millor publicar algunes històries i fer servir la característica “En viu” tan sols pels esdeveniments més significatius.

IGTV és una excel·lent manera de compartir contingut a la plataforma amb vídeos de major durada, és similar a l’estil de YouTube, en què es poden compartir vídeos en un canal personal, i pot permetre captivar als seguidors, sempre però amb contingut fresc, i original. Amb la intenció de ser fidels a l’estil d’enregistrament amb dispositius mòbils, tot es grava verticalment per a una visualització òptima en el telèfon.

Instagram inicia automàticament la reproducció del contingut de IGTV quan s’obre, i així es poden explorar fàcilment les publicacions dels creadors dels continguts seguits. Està ideat per conservar les parts d’Instagram consolidades, i integrar-se a la perfecció en un servei similar a la TV. Per a les marques, aquesta és una altra excel·lent manera de mantenir a l’audiència interessada en el contingut, també és una bona alternativa perquè persones influents parlin sobre el teu producte.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply