El potencial dels Hashtags

Els hashtags tenen molt potencial si els utilitzem de manera eficaç, ja que tenen tenen el poder d’arribar a futurs clients, i poden ser el nexe que connecta amb l’audiència, és el que pot situar una publicació ben bé al “centre de l’huracà”, per això en aquest post explicarem com utilitzar-los de manera estratègica.

Una de les primeres coses a tenir en compte és la creació del “hashtag perfecte” per la teva marca o empresa, i per fer-ho és fonamental escollir una paraula creativa, no cal que sigui complicada, com més simple, però amb més contingut millor; pot ser el nom de l’empresa amb alguna variació, com per exemple el que va crear la marca Calvin Klein per una de les seves campanyes publicitàries: #MYCALVINS, que va tenir tan èxit que els usuaris el van usar en les seves pròpies publicacions.

L’estratègia de crear un hashtag per cada campanya és una excel·lent idea, i una forma d’identificar-la i diferenciar-la d’altres, però també és molt important crear un hashtag genèric de marca que es pugui usar en totes les publicacions, i també a les pàgines de productes, a la firma del correu electrònic, i a qualsevol lloc que puguin veure les persones que interactuen amb l’empresa.

Com més es promocioni teu hashtag, més clients començaran a associar aquest hashtag específic amb la teva marca i l’utilitzaran quan publiquin fotos relacionades amb la teva empresa. Pots recopilar contingut dels clients a través dels hashtags i les mencions de l’empresa i demanar als seguidors que esmentin o etiquetin la teva marca en una publicació.

També es poden seguir altres hashtags, i així Instagram organitza el contingut i ho comparteix a les teves novetats de la manera més fàcil
i ràpida. Si segueixes un hashtag, podràs veure el contingut publicat amb aquest hashtag específic tant als posts com a les històries. Instagram filtra el contingut i comparteix les publicacions destacades i preferides dels usuaris, així podràs descobrir com l’audiència fa servir aquest hashtag específic.

Per seguir un hashtag, cal buscar-lo a Instagram, explorar la galeria i, finalment, fer clic en Seguir, així es tindrà accés al millor contingut d’aquest hashtag. Seguir els hashtags és una manera eficaç de comprendre com els usuaris utilitzen també els hashtags de la teva empresa, ja que al seguir els teus propis hashtags, pots monitoritzar el seu rendiment i adaptar les teves estratègies en funció dels resultats.

A més, són útils per seguir temes específics del sector o esdeveniments especials, fins i tot pots seguir els hashtags de la competència. Tot això et permetrà descobrir noves perspectives i et motivarà a afegir hashtags de manera més intel·ligent a les teves publicacions!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply