2023 Delivered to Escola d’Art Ondara de Tàrrega

El passat dijous 23 de novembre vam impartir una xerrada + taller sobre marca personal als estudiants de disseny d’interiors de l’Escola d’Art Ondara de Tàrrega, centre de titularitat pública depenent del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, amb una dilatada trajectòria en l’ensenyament de les arts i un professorat especialitzat en les corresponents àrees d’Art i Disseny.

xerrada sobre marca personal

L’objectiu era explicar com crear una marca personal que els pugui ajudar a entrar en el mercat laboral un cop finalitzats els seus estudis d’art, ja que, partint de la idea que cada persona té qualitats, habilitats, valors i experiències úniques que es poden utilitzar per distingir-se i destacar en el seu entorn, és important crear-se una imatge, i per tant una percepció i una reputació  en l’àmbit personal, professional i públic.

La marca personal implica la gestió estratègica de la manera com un es presenta a un/a mateixa, tant en persona com en línia, amb l’objectiu de construir una imatge positiva i autèntica que atregui oportunitats personals i professionals. Això pot incloure la creació d’una identitat online a través de xarxes socials, blocs, llocs web personals, o l’ús d’estratègies de màrqueting personal per comunicar les teves fortaleses i èxits.

I com que aquesta marca personal es tracta de com et perceben els altres i com et presentes a tu mateix/a, destacant els teus atributs únics i èxits per assolir els teus objectius personals i professionals, és important aprendre a crear-la i a utilitzar-la estratègicament per poder aconseguir els objectius personals o laborals que es marquin.

En aquesta xerrada els vam explicar el què és, com construir-la, com utilitzar-la per poder entrar en el mercat laboral, i quines són les millors eina per donar a conèixer aquesta valuosa marca personal. Vam finalitzar l’experiència amb la proposta d’una pràctica que consistia en crear un vídeo en el que cada estudiant es pogués presentar i destacar el més important de la serva marca personal.

Des d’aquí donem les gràcies a la Sílvia, la professora d’aquests estudiants, i al centre, per convidar-nos a fer aquesta xerrada i per fer-nos sentir tan còmodes en tot moment.