Ús corporatiu de Facebook: Fan page versus perfils i grups

Si tens una marca, un negoci, una botiga, ets una empresa… i vols utilitzar Facebook per a usos corporatius sense cap mena de dubte la millor eina són les Fan page, a més a més la normativa de Facebook estableix que l’ús de perfils es limita a persones reals majors de 13 anys, no és una eina adequada per empreses, i no permet utilitzar totes les aplicacions de les Fan page.

Anem a veure quines són les principals avantatges d’aquesta eina per a ús corporatiu que Facebook proporciona:

  • Nombre il·limitat de fans (els perfils d’usuaris estan limitats a 5.000 contactes).
  • Personalitzables a partir de pestanyes i aplicacions
  • Gestió simultània amb diversos administradors
  • Accés a dades estadístiques pròpies
  • Possibilitat de fer anuncis a Facebook i a Instagram si es té compte d’empresa

Per crear la Fan page cal pensar en el títol de la pàgina (que tan sols serà modificable fins a 200 fans com a màxim, després ja no es podrà fer), en la categoria de la pàgina, tenint en compte que l’opció de mapa tan sols està disponible a les pàgines de negocis locals, també la redacció de la informació i la descripció, i el nom per personalitzar la URL de la pàgina. Es poden afegir varis administradors, o perfils que gestionin la pàgina amb diferents rols com editor, moderador o anunciant.

A l’apartat configuració es podran establir restriccions per edat o localització geogràfics, llistat de moderacions per controlar el debat, possibilitat d’activar els missatges privats de la pàgina, publicacions en múltiples idiomes, opció de fusionar dues pàgines (sempre i quan siguin el mateix administrador), i filtre de paraules grolleres.

Des de les Fan page podem gestionar els continguts i publicar-los al moment o deixar-los programats. En el moment de la publicació hi ha múltiples opcions de format, i també possibilitats d’expressar estats d’ànim, geolocalitzar, o enllaçar amb els serveis que s’ofereixen (si prèviament s’han publicat en una pestanya de la pàgina).

Per tots aquests motius recomanem que si es vol utilitzar Facebook per una empresa, negoci, organització, marca, botiga local, etc., es faci a través d’una Fan page, ja que les eines estan molt ben treballades, i com que Facebook no vol que s’utilitzin perfils personals per aquests casos, pot tancar el perfil d’un dia per l’altre sense més.

 

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply