Continuem amb el Facebook Business Manager

En aquest nou post continuem explicant més coses sobre el Facebook Business Manager, aquesta eina que ha creat Facebook per poder gestionar pàgines d’empresa, comptes business d’instagram i també comptes publicitaris des d’un mateix lloc.

Anem a veure com fer-ho per agregar un compte publicitari i poder crear anuncis: Cal clicar en un botó que posa “Agregar compte publicitari”, aquí cal tenir en compte que pot ser propi, d’una altra persona, o també hi ha la possibilitat de crear-ne una de nova. És important saber que els comptes publicitaris no tenen URL sinó un número identificador, i aquest és el que es necessita quan es vol sol·licitar accés a un compte de tercers.

Els comptes publicitaris i l’apartat per administrar anuncis tenen una gran varietat d’eines amb les que es poden realitzar accions com:

  • Administrar i configurar el píxel de Facebook
  • Gestionar les dades de facturació
  • Accedir a l’inventari d’imatges i vídeos
  • Crear campanyes publicitàries
  • Configurar públics
  • Revisar les analítiques dels diferents actius
  • Realitzar un estudi d’audiències, etc.

 

Per entendre de forma general el funcionament del Facebook Business Manager és important tenir clar que els accessos i permisos a les diferents seccions és el que permet poder gestionar més o menys elements, i això ho dona l’administrador/a del compte.

A l’apartat “agregar persones” podem invitar a altres persones a l’administrador, cal fer-ho usant el seu correu electrònic a on rebran una invitació per afegir-s’hi, per fer-ho caldrà definir el seu rol, a quines parts tindran accés i també fins a quin punt.

Si anem a la secció “usuaris” del Business veurem que hi ha dos rols: Persones, que són perfils personals que hi tenen accés, i Socis, que són altres Business Manager que també hi tenen accés. Cada usuari podrà tenir accés a un determinat compte com a “Administrador”, “Editor”, “Moderador”, “Anunciant” o “Analista”.

Com es pot veure és una eina molt útil en cas d’agències de publicitat, o de grans empreses, que treballin amb varis comptes de facebook, d’instagram, publicitaris, etc, i que necessitin gestionar-ho en un sol lloc, però en cas de ser un únic negoci petit autogestionat, potser l’esforç que pot suposar aprendre el funcionament no compensi la utilitat que pot donar.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply