Creator studio, una eina per gestionar instagram i facebook des del PC

Tot i que moltes vegades es pronostica el final de facebook, la xarxa social més pionera no deixa de reinventar-se, i d’afegir funcionalitats especialment dirigides als community managers, com Creator Studio, una eina per gestionar instagram i facebook des del PC.

Per poder crear un Creator Studio cal complir dues condicions:

1.- Ser administrador de la pàgina de facebook.

2.- Tenir vinculada una pàgina d’Instagram a una fanpage.

Precisament un dels grans mal de caps en la gestió d’Instagram Business és la programació i publicació dels posts des d’un PC, hi ha eines com Hootsuite que permeten fer-ho, però amb algunes limitacions com per exemple que no es poden penjar vàries fotos o vídeos, i tampoc es pot gestionar l’IGTV, cosa que sí que es pot fer amb Creator Studio. També es poden transmetre i programar vídeos en directe.

De fet aquesta eina de permet gestionar al mateix temps i en un mateix lloc la pàgina de facebook amb la que estigui vinculada l’Instagram Business, per tant des d’allà es poden contestar els missatges rebuts des de les dues xarxes,  i una sèrie d’eines creatives extres que permeten descarregar música i sons lliures de drets, per tant es poden utilitzar fins i tot per preparar anuncis.

En aquest espai, al que s’hi entra a través de les eines de publicació d’una pàgina de facebook, o directament a través de la url: https://business.facebook.com/creatorstudio es poden gestionar els aspectes comuns a les dues xarxes, però també hi ha una icona per poder treballar els aspectes concrets i específics de cada una.

També es pot accedir a la biblioteca del contingut que s’ha anat creant a facebook i a instagram, fins i tot es poden veure els “Stories”;  de la mateixa manera també es poden veure les estadístiques de cada xarxa i per tant mesurar i analitzar els resultats de l’activitat.

Sense dubte Creator Sutdio és una bona eina per gestionar i programar a través d’un PC les publicacions de facebook i sobretot d’Instagram, tot i que encara no és possible la programació del contingut dels Stories!!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply