Site icon Marketing per tu

Com planificar una campanya d’e-mail marketing?

Per planificar una campanya d’e-mail marketing cal tenir en compte que el baix cost de les campanyes de màrqueting per correu electrònic i l’accés generalitzat de la població i en especial de les empreses a les noves tecnologies ha permès que el màrqueting per correu electrònic es consolidi com a canal de comunicació empresarial. Es tracta d’un eina de màrqueting directe que permet alta flexibilitat, rapidesa i baix cost. Les campanyes de màrqueting per correu electrònic consisteixen a posar-se en contacte amb els clients per proposar-los ofertes comercials, programes de fidelització, butlletins de notícies…

La clau d’una bona campanya de màrqueting per correu electrònic rau en una bona segmentació de la base de dades i de l’aportació de valor que té la proposta per al consumidor final.

La gestió d’enviar els correus electrònics i controlar l’evolució de la campanya la podem fer nosaltres o la podem externalitzar. La preparació del correu, l’enviament i el lliurament d’un informe de resultats té un cost que pot oscil·lar entre els 0,012 i els 0,018 € per correu se’n fan menys de 100.000. A mesura que la quantitat de correus electrònics augmenta, el preu per correu disminueix.

Com tota acció de màrqueting, una campanya de màrqueting per correu electrònic requereix una planificació exhaustiva, una execució precisa i un seguiment continu. Les etapes que es poden diferenciar en una campanya de màrqueting per correu electrònic són les següents:

Exit mobile version