Vols dir que els clients són on-line?

Sí, sense cap mena de dubte els clients són on-line. Ja som a l’era del Web 3.0 i estem vivint la segona revolució on-line. El planeta té 6.800 milions de persones i 4.000 fan servir un mòbil, el 91% dels adults el porten a sobre pràcticament tot el dia. El 68% de la població espanyola accedeix cada dia a internet a través dels dispositius mòbils, i el 58% d’aquests usuaris els utilitzen per fer cerques diàriament.

Els  88% del usuaris de telefonia mòbil fan cerques locals, busquen activitats, botigues, locals, productes, etc, que tinguin a prop, i els resultats d’aquestes busques els porten a actuar, és a dir a trucar, a visitar, a comprar! El 56% d’aquests internautes mòbils cerquen informació local com a mínim un cop a la setmana, i el 26% ho fa diàriament.

Aquesta informació extreta de l’Estudi General de Mitjans evidencia que les empreses s’han d’adaptar a aquests nous temps, han de tenir una bona i adequada presència on-line, i sobretot una web optimitzada i adaptable a qualsevol dispositiu, sobretot els mòbils, no n’hi ha prou que una web es pugui veure en un smartphone, cal que també s’hi pugui navegar i que es pugui clicar sense problemes en qualsevol dels seus apartats.

Els usuaris també esperen que les empreses tinguin presència a les xarxes socials, i que preparin canals de comunicació que permetin una interacció propera, i fins i tot un treball conjunt, basat en les preferències que mostren els clients, per preparar els productes i el serveis que més s’adaptin a les seves necessitats.

Cal “pujar al carro” d’aquestes noves tecnologies, buscar la millor estratègia per cada marca per ser present en aquest món on-line, que és el present i el futur, i no dubtar a l’hora de prendre aquest camí, perquè ofereix un infinit ventall de possibilitats i perquè ser-hi o no pot suposar continuar amb l’activitat empresarial o no!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply