Voleu veure més aspectes del back-office de Prestashop?

Un client pot estar relacionat i afectat per múltiples preus o múltiples regles de descompte, tot i haver creat regles molt específiques, descomptes per quantitats, grups personalitzats de clients i botigues (dins d’un context multimèdia). PrestaShop utilitza un conjunt de prioritats per tal d’aplicar una sola regla de preus a aquests clients.

prioritat preus

Es por canviar la configuració predeterminada per PrestaShop utilitzant la secció “Establir prioritats” que es troba dins de la pestanya de “Preu” (a l’editar el producte): és possible que es vulgui per exemple que el grup sigui més important que la divisa utilitzada.
L’ordre predeterminat per importància és:
1.- Botiga (Dins d’un context multimèdia)
2.- Divisa
3.- País
4.- Grup

Una casella de verificació a la part inferior permet aplicar la configuració establerta a tots els productes. Si la casella queda desmarcada, els canvis tan sols s’aplicaran al producte actual.

Per optimitzar el llistat de productes i augmentar la visibilitat de la botiga cal omplir tots els camps destinats a SEO (Vol dir Search Engine Optimitzation: Optimització dels motors de busca): Meta títols, Meta descripcions, Paraules clau, i URL’s amigables.

La creació d’associacions pel producte significa la vinculació d’aquest amb un altre contingut de la base de dades:
– Categories de productes
– Altres productes (accessoris)
– Fabricants

associacions

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La secció “Categories associades” permet seleccionar en quina categoria ha d’aparèixer el producte, se’n pot seleccionar més d’una, però cal tenir en compte que és millor pels clients que les categories tan sols continguin productes equivalents i comparables, per tant cal evitar la selecció de les categories arrel i centrar-se en les categories filles.

Per exemple la categoria “telèfon” pot incloure una subcategoria de “marques” (Apple, Samsung,…) igual com passa amb les característiques (telèfons intel·ligents, Telèfons plegables, etc.), cal establir les categories més útils pels clients.

Per posar un producte a la llista destacada de productes cal marcar la casella “Inici” que permet mostrar el producte a la pàgina principal de la botiga, sempre que el
tema sigui compatible amb aquesta característica. Per eliminar un producte d’aquesta llista simplement cal desmarcar la casella “Inici”.

El camp accessoris li dona l’opció d’escollir els productes rellevants associats amb aquest producte, per suggerir als seus clients quan visitin la pàgina del producte (sempre i quansigui un tema compatible amb aquesta característica). Caldrà escriure les primeres lletres del producte i seleccionar-lo, llavors el producte s’afegirà a continuació, a la part inferior del camp.

Es pot associar un producte amb tants com es vulgui, i per eliminar l’associació cal fer click a
l’icona de la paperera. Les associacions tenen sentit únic, això vol dir que el producte associat no tindrà tal associació amb el producte actual a la seva pàgina de
configuració.

Un producte tan sols pot estar associat a un fabricant, cal escollir-ne un en el menú desplegable, o si és necessari se’n pot crear un de nou (però cal guardar el producte actual abans de fer click al botó “Crear un nou fabricant”)

 

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply