Us heu adonat del canvi dels perfils de les fanpage a facebook?

Doncs sí aquest últim mes facebook ha anat canviant progressivament tots els perfils de les pàgines d’empresa, durant uns dies la plataforma avisava que es produiria el canvi en breu i donava la possibilitat de fer-ho en aquell mateix moment, o avisava que ho faria de forma automàtica en una data concreta.

new fanpage 2014La novetat més important d’aquest canvi de perfil es troba en els posts que es publiquen ja no s’estructuren en dues columnes si no en una de sola, concretament a la banda dreta, i la banda esquerra queda reservada a la informació de perfil de la pàgina, és a dir el número de seguidors, les dades informatives com adreça, web, etc.,, les fotos i els vídeos publicats, les ressenyes, les pàgines que han agradat, etc.

A la part de dalt, just a sota de la foto de perfil també s’hi poden veure diferents pestanyes com la relativa a la cronologia de la pàgina, la de més informació, fotos, ressenyes, etc.; això també ha comportat un canvi en les pestanyes d’aplicacions com les d’esdeveniment o aplicacions, que han passat a la banda dreta i que des del nostre punt de vista han perdut visibilitat.

NEW FANPAGE FACEBOOK IIIVal a dir que si aneu a la pestanya “Més” que es troba també a sota de la foto de perfil i clickeu a sobre de la casella “Manage tabs” podeu configurar l’ordre de totes aquestes pestanyes i aplicacions segons les vostres necessitats, però de totes maneres dins dels paràmetres de facebook.

Facebook explica que aquest canvi està motivat per ordenar millor la informació de la pàgina i fer possible que el visitant la pugui veure tota en un sol cop d’ull, ja que semblava que amb l’anterior estructuració no quedava prou clar l’ordre dels posts publicats i això generava confusió.

Des del nostre punt de vista aquests nous perfils no ajuden a destacar els posts als que se’ls hi vol donar més importància, ja que tots queden en la mateixa posició i més o menys amb la mateixa mida, en canvi amb l’antiga configuració es podia destacar un post i fer-lo completament rellevant amb tota l’amplada de la pàgina, ara tan sols hi queda reflectida una estrelleta, cosa que fa que perdi magnitud i que no es diferenciï de la resta.

A nivell d’administradors també han canviat les pestanyes d’ubicació, però en aquest cas el canvi no és massa significatiu perquè es pot accedir de forma fàcil a tota la informació necessària, i quan s’entra a la pàgina es disposa d’un petit resum setmanal que indica el nombre de “m’agrades!, el nombre de persones a les que han arribat els posts, i les notificacions i els missatges que hi hagi.

Però en general, i sent molt subjectius a nosaltres no ens agraden massa aquests canvis, que units al fet que facebook mostra els posts de forma orgànica a molt poca gent, dificulta bastant la nostra tasca.

I vosaltres què en penseu?

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply